Cele mai citite
 


Cristian Irimie: Scopul oricăror reforme în sănătate trebuie să fie unul singur - creşterea satisfacţiei pacientului
vineri, 4 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Cristian Anton Irimie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că scopul oricăror reforme din sistemul sanitar trebuie să fie creşterea satisfacţiei pacientului, acesta reiterând faptul că decizia privind comasarea sau reprofilarea unităţilor spitaliceşti revine autorităţilor publice locale.
Irimie a participat şi la o discuţie cu manageri de spitale din Prahova şi cu primari ai localităţilor pe raza cărora se află astfel de unităţi, reprezentantul MS precizând că le-a explicat acestora criteriile care au stat la baza întocmirii listei de propuneri privind comasarea şi reprofilarea spitalelor.

'De vreo 20 de ani se tot face reformă. Noi nu mai putem face reformă pentru că au făcut-o toţi înaintea noastră. Noi facem un pic de restructurare ca totuşi să facem ceva să şi meargă în acest sistem de sănătate', a declarat secretarul de stat, adăugând că autorităţile locale au termen până pe 15 martie pentru a decide ce măsuri vor lua.

De asemenea, Cristian Irimie a punctat faptul că, de când a apărut acea listă cu propuneri ale MS, discursul pe mijloacele media s-a schimbat în sensul că, deodată, problemele par să fi dispărut.

'Toţi care se prezentau în faţa camerelor de luat vederi spuneau ce spital bun au, ce medici competenţi au, cum nu au datorii, cum au medicamente în spitale, când acum trei luni de zile vedeam cu totul şi cu totul altceva. Sigur că ne-am pus o întrebare şi am zis ca dacă mai facem vreo două asemenea propuneri, sistemul de sănătate se vindecă complet, de unde acum trei luni era în comă sau, şi mai profund, susţinut de aparate', a declarat reprezentantul MS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Cristian Irimie: Datoriile spitalelor vor fi plătite de Guvern Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, a declarat, joi, la Ploieşti, într-o conferinţă de presă susţinută în urma unei dezbateri a proiectului Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării, că datoriile...
Raed Arafat: Propunem CJ Prahova suspendarea managerului Spitalului de Urgenţă Ploieşti pe durata anchetei Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, marţi, la Ploieşti, că va propune Consiliului Judeţean Prahova să-l suspende pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, cel puţin pe durata anchetei derulată la unitatea spitalicească.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Prahova: CL Urlaţi cere în instanţă anularea HG privind reprofilarea unităţilor sanitare Consiliul Local al oraşului prahovean Urlaţi a atacat în instanţă decizia de închidere a Centrului de Sănătate din localitate în vederea transformării acestuia în cămin pentru persoane vârstnice, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Marian Machiţescu.
Prahova: Vicepreşedintele CJ spune că managerul SJU Ploieşti a fost suspendat pe perioada anchetei Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Laurenţiu Rebega a declarat marţi că managerul Spitalului Judeţean Ploieşti a fost suspendat pe perioada derulării anchetei de la Ministerul Sănătăţii (MS), interimatul urmând a fi asigurat de o persoană pe care o va numi CJ.