Cele mai citite
 


Prahova: Trei spitale din judeţ au pierdut, total sau parţial, dreptul de proprietate
vineri, 4 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei spitale din judeţul Prahova au pierdut total sau parţial dreptul de proprietate asupra clădirilor în care funcţionează, astfel încât acestea se află în imposibilitatea de a accesa fonduri europene, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma.
Potrivit reprezentatului judeţului, faptul că spitalele nu mai deţin clădirile în proprietate
se va putea reflecta şi asupra posibilităţii de acreditare a unităţii spitaliceşti. Cosma afirmă că a solicitat ca Ministerul Sănătăţii să trimită în Prahova o echipă care să evalueze perimetrele tuturor spitalelor pentru a se stabili dacă pot primi acreditarea.

Cele trei unităţi ale căror clădiri au fost revendicate sunt Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna, Spitalul de Boli Pulmonare Breaza şi Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti.

În urma retrocedărilor, unitatea de la Drajna a pierdut şapte obiective, rămânând în proprietate publică doar pavilionul central, în timp ce spitalul de la Breaza a fost retrocedat complet, autorităţile făcând eforturi pentru a-l muta la Poiana Câmpina.

De asemenea, spitalul din Floreşti mai are deţine doar un obiectiv, respectiv pavilionul central, celelalte patru fiind câştigate de către moştenitorii familiei Cantacuzino.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Autorităţile locale doresc păstrarea spitalelor în forma actuală de funcţionare Ploieşti, 9 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale care au în administrare spitale au decis ca unităţile propuse de Ministerul Sănătăţii pentru comasare sau reprofilare să fie păstrate în actuala formă de funcţionare, hotărârile în acest sens fiind exprimate într-o serie de adrese oficiale trimise Prefecturii...
Prahova: Fonduri europene de peste două milioane euro pentru maternitatea din Ploieşti Ploieşti, 8 apr /Agerpres/- Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG) Ploieşti va beneficia de fonduri europene în valoare de peste două milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, banii urmând a fi folosiţi pentru finanţarea a două proiecte.
Prahova: Proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 50 de milioane de lei, semnate la Ploieşti Ploieşti, 7 mai /Agerpres/- Două proiecte finanţate din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013 au fost semnate, luni, la Ploieşti, de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat, valoarea acestora depăşind suma de 50 de milioane de lei.
Prahova: Trei spitale din judeţ, informatizate cu fonduri europene Ploieşti, 11 nov/ Agerpres/- Trei unităţi sanitare din judeţul Prahova, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul de Pediatrie Ploieşti şi Spitalul Orăşenesc Băicoi, au fost informatizate în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, a cărui valoare a fost de 7.564.000 lei.
Braşov: Bolnavii de la Unitatea de Pneumoftiziologie din Sânpetru, fără bani de medicamente Un număr de 85 de bolnavi cu vârste de peste 50 de ani, internaţi la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie din localitatea braşoveană Sânpetru, nu au bani pentru medicamente şi materiale sanitare pentru acest an, după ce Ministerul Sănătăţii a alocat unităţii doar 707.000 de lei,...
Prahova: Lipsuri la medicamente, aparatură defectă şi infecţii nosocomiale la SJU Ploieşti, susţine chirurgul Dan Oprea Chirurgul Dan Oprea, care la finalul anului trecut a făcut o serie de declaraţii în urma cărora Ministerul Sănătăţii a efectuat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, susţine că nu există schimbări notabile în ceea ce priveşte funcţionarea unităţii sanitare şi că în continuare lipsesc...