Cele mai citite
 


Ibuprofenul ar putea reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson (studiu)
vineri, 4 martie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul regulat de ibuprofen sau de alte medicamente anti-inflamatoare ar putea reduce semnificativ riscul de a dezvolta boala Parkinson, arată un studiu desfăşurat de cercetători americani, menţionat de site-ul maxisciences.com.
Revista Neurology a publicat miercuri rezultatele unei cercetări desfăşurate de oameni de ştiinţă americani asupra legăturii dintre anti-inflamatoare şi boala Parkinson. Ei au demonstrat că cine consumă regulat acest tip de medicamente şi mai ales ibuprofen prezintă un risc mai mic să facă boala Parkinson, afecţiune neurodegenerativă cronică ce se manifestă adesea prin încetinirea vitezei în gesturi, înţepenirea muşchilor şi tremur.


Concluziile se bazează pe analiza datelor medicale ale unui număr de 136.197 persoane, care au vorbit despre consumul lor de aspirină, ibuprofen sau alte anti-inflamatoare nesteroidiene. Cercetarea a durat şase ani şi, în acest timp, 291 persoane au făcut boala Parkinson. Cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care consumaseră ibuprofen cel puţin de două ori pe săptămână prezentau un risc cu 40% mai mic să facă boala. Ei recomandă prin urmare ca ibuprofenul să fie luat în considerare ca un potenţial agent neuroprotector împotriva bolii Parkinson.
Notare
Comentarii
de Darius
Foarte plauzibil, numai ca ibuprofenul distruge mucoasa gastrica....

de manolache alecsandrina
diacnostic ,,parkinson ,,vreu sa urmez o perioada cu acest produs , cum folosesc daca urmez si tratamentul de pakinson ,,,, ce ma sfatuiti ?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aspirina ar putea încetini degradarea creierului (studiu) Consumul regulat de aspirină ar duce la limitarea pierderii agilităţii mentale la unele paciente, arată o echipă de cercetători suedezi. Dintre 500 de femei cu risc, cu vârste cuprinse între 72 şi 90 de ani, cele care au luat aspirină timp de cinci ani au obţinut rezultate mai bune la testele de capacitate...
Două analgezice comune pot creşte riscul de probleme cardiace /studiu/ Două analgezice comune, ibuprofenul şi diclofenacul, pot creşte uşor riscul de probleme cardiace, dacă sunt luate în doze mari o perioadă lungă de timp, informează joi BBC, citând un studiu publicat în revista medicală Lancet. Deşi acest risc li se poate părea acceptabil unora dintre pacienţi, cercetătorii...
Psoriazisul duce la creşterea cu 38% a riscului de apariţie a bolii Parkinson (studiu) Persoanele care suferă de psoriazis prezintă un risc mai mare să dezvolte boala Parkinson decât celelalte, din cauza unui proces inflamator, relatează pourquoidocteur.fr.
SUA: Au fost create primele celule stem embrionare umane prin clonare Cercetători americani au creat celule stem embrionare umane plecând de la celule de piele, recurgând la tehnica clonării, o premieră după mai multe tentative nereuşite efectuate în lume în ultimii ani, relatează AFP.
Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale, care ar putea fi utilizate la realizarea de grefe şi ajuta astfel milioane de persoane care suferă de afecţiuni vocale, se arată într-un studiu publicat miercuri şi citat de AFP.
Aspirina reduce riscul de cancer pancreatic (studiu) Aspirina poate reduce semnificativ probabilitatea dezvoltării uneia dintre cele mai periculoase forme de cancer, potrivit unui studiu al cercetărilor americani, relatează Daily Mail.