Cele mai citite
 


CICR cere respectarea personalului medical din Libia în urma rănirii a doi voluntari
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 3 mar /Agerpres/ - Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a făcut apel la libieni să respecte personalul medical în urma unor tiruri, soldate joi cu doi răniţi, asupra a două ambulanţe, dintre care una a fost distrusă, în regiunea Misrata, la 200 de km est de Tripoli, relatează AFP.
'Informaţii credibile indică faptul că astăzi s-a tras asupra a două ambulanţe ale Semilunii Roşii libiene la Misrata, la vest de Benghazi, având ca rezultat rănirea a doi voluntari şi arderea completă a uneia dintre ambulanţe', a subliniat într-un comunicat CICR, al cărui sediu este la Geneva.

'Personalul Semilunii Roşii şi al Crucii Roşii trebuie respectat şi să-şi poată face în siguranţă treaba constând în salvarea de vieţi', a declarat Simon Brooks, şeful echipei CICR de la Benghazi, oraş aflat în mâinile opoziţiei, spre deosebire de capitala Tripoli, care este controlată de colonelul Muammar Gaddafi.

Echipele CICR au ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în estul Libiei, inclusiv la Benghazi, al doilea oraş al ţării, şi oferă ajutor medicilor locali.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Libia: Medici voluntari pe frontul estic strigă după ajutorul Crucii Roşii Tripoli, 11 mar /Agerpres/ - Medici voluntari care îngrijesc deopotrivă insurgenţi şi susţinători ai colonelului libian Muammar Gaddafi, pe frontul estic, strigau vineri după ajutor din partea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii /CICR/, informează AFP.
Siria: Convoiul Crucii Roşii Internaţionale nu a putut intra în Baba Amr Convoiul de şapte camioane ale Crucii Roşii Internaţionale (CICR) şi Semilunii roşii arabe siriene (CRAS) nu a putut intra vineri după-amiaza în cartierul Baba Amr din oraşul rebel sirian Homs, recucerit joi de forţele regimului lui Bashir al-Assad, informează Reuters şi AFP.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii: 2.000 de civili au primit autorizaţia de a părăsi localitatea Muadamiya din Siria Cel puţin 2.000 de femei, copii şi oameni în vârstă au primit în ultimele 24 de ore autorizaţia de a părăsi Muadamiya, localitate situată în apropiere de Damasc, a informat luni Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit Europa Press.
Preşedintele CICR vizitează Siria şi cere un acces mai larg pe teren Preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), Peter Maurer, a început vineri o vizită de trei zile în Siria pentru a evalua situaţia pe plan umanitar şi a negocia un acces mai larg pe teren pentru această organizaţie, potrivit EFE.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
CICR aniversează 150 de ani de ajutor pentru milioane de persoane Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) marchează duminică împlinirea a 150 de ani de activitate şi continuă să se implice în sprijinul a milioane de persoane afectate de conflictele armate, semnalează EFE.