Cele mai citite
 


UE autorizează, în premieră, comercializarea unui remediu contra fibrozei pulmonare
vineri, 4 martie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Plamanii
 

Comisia Europeană a autorizat comercializarea Esbriet, primul medicament contra fibrozei pulmonare idiopatice, o maladie pulmonară progresivă şi mortală, a anunţat joi laboratorul biotehnologic american InterMune, citat de AFP.

Potrivit InterMune, este vorba de primul remediu contra acestei maladii, de care suferă peste 100.000 de persoane în Europa.

Această autorizaţie, care acordă medicamentului statut de 'Orphan Drug' în Europa şi asigură zece ani de exclusivitate până în 2021, va permite comercializarea Esbriet în 27 ţări membre ale Uniunii Europene, începând cu anul acesta.

În schimb, societatea se angajează să efectueze supravegherea regulată a 'efectelor secundare spontane şi va proceda la un studiu farmacovigilenţă postautorizare (PASS)', prin colectarea efectelor adverse de la pacienţii cărora li se va prescrie Esbriet.

'Fibroza pulmonară idiopatică este o maladie respiratorie cronică, progresivă, a cărei rată de supravieţuire estimată la cinci ani nu depăşeşte 20%' printre bolnavi, a subliniat dr.Roland du Bois, copreşedinte al Fazei a treia a programului clinic Esbriet, într-un comunicat.

Notare
Comentarii
de isac cristina
cand apare acest madicament pe piata din Romania?

de isac cristina
cand apare acest madicament ESBRIET pe piata din Romania?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Novartis: Un nou tratament pentru o afecţiune pulmonară cronică aprobat în UE şi Japonia Compania farmaceutică elveţiană Novartis a anunţat luni că a obţinut undă verde de la autorităţile europene şi japoneze pentru medicamentul Ultibro Breezhaler, un tratament împotriva bolii pulmonare obstructive cronice, relatează AFP.
Opinie pozitiva a CHMP pentru actualizarea prospectului Esbriet, recomandat in fibroza pulmonara idiopatica Comitetul Uniunii Europene pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) recomanda Comisiei Europene actualizarea prospectului Esbriet (pirfenidone), intarind astfel profilul de siguranta si eficacitatea acestei molecule.
OFEV® (nintedanib*) a fost aprobat în Uniunea Europeană pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice • Nintedanib* încetinește progresia bolii prin reducerea cu 50% a declinului funcției pulmonare la un spectru larg de pacienți diagnosticați cu fibroză pulmonară idiopatică** • Nintedanib* a redus semnificativ, cu 68%, riscul de apariție a exacerbărilor acute adjudecate ‡ • Aprobarea Comisiei...
Divizate, statele UE lasă Comisia Europeană să decidă asupra autorizării unei noi varietăţi de porumb transgenic Bruxelles, 28 sep /Agerpres/- Statele Uniunii Europene au lăsat Comisia Europeană să decidă asupra autorizării unei noi varietăţi de porumb transgenic, întrucât nu au ajuns la un acord pe această temă, a anunţat vineri executivul comunitar, citat de agenţia EFE.
(Corespondenţă) Comisia Europeană a decernat primele premii Marie Curie pentru cercetare Bruxelles, 5 nov - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Premiile Marie Curie pentru cercetare au fost decernate luni în premieră unui număr de trei oameni de ştiinţă, din Grecia, Marea Britanie şi Israel, a anunţat într-un comunicat dat publicităţii la Bruxelles Comisia Europeană (CE).
Pradaxa® obține aprobarea UE pentru tratamentul și reducerea riscului de recurenţă a trombozei venoase profunde (TVP) și a emboliei pulmonare (EP) Pradaxa® este o opțiune simplă de tratament, la fel de eficientă ca un antagonist de vitamină K, dar cu risc de hemoragii mult mai scăzut, ceea ce constituie un avantaj major pentru pacienții cu TVP și EP.1–4