Cele mai citite
 


Primul caz de gripă porcină în Lituania
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Vilnius, 1 iulie /Agerpres/ - Ministerul lituanian al Sănătăţii a anunţat vineri primul caz confirmat de gripă porcină din ţară, informează AFP şi Reuters.

Virusul A (H1N1) a fost diagnosticat la o persoană din vestul Lituaniei. ”Este un marinar care a fost recent într-o călătorie în India. Probabil că a contactat gripa în India”, a declarat şeful Centrului pentru Situaţii de Urgenţă din subordinea Ministerului Sănătăţii, Romualdas Sabaliauskas.

”Bărbatul se află în prezent acasă. A avut o formă foarte uşoară de gripă, care nu a necesitat spitalizare”, a mai spus sursa citată. Lituania se alătură astfel celorlalte două state baltice /Estonia şi Letonia/ în care au fost confirmate cazuri de gripă porcină. AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Primul caz de gripă porcină confirmat în judeţ, la un bărbat de 55 ani În judeţul Suceava s-a înregistrat primul caz de gripă porcină din acest an, la un bărbat în vârstă de 55 de ani, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.
Hunedoara: Primul caz de gripă porcină descoperit în judeţ Un bărbat de 53 de ani, din oraşul Călan, a fost diagnosticat cu gripă porcină, virusul AH1N1 fiind identificat în urma probelor prelevate de la bolnav şi analizate în laboratorul Institutului Cantacuzino, a informat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Botoşani: Primul caz de suspiciune de îmbolnăvire cu gripă porcină Un bărbat în vârstă de 54 de ani din Botoşani este suspectat că ar fi contactat virusul gripei porcine, a declarat marţi, pentru AGERPRES, epidemiologul şef al judeţului, medicul Ecaterina Chihaia.
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).