Cele mai citite
 


Proprietăţi probiotice unice ale fructului de mango
vineri, 4 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
New Delhi, 4 mar /Agerpres/ - Medicii acţionează deseori ca apărători ai unor produse alimentare pe care le recomandă pentru consum frecvent graţie efectelor terapeutice ale acestora. Astfel, specialişti din India au descoperit recent că suculentul fruct mango, cu savoarea lui inconfundabilă, are proprietăţi probiotice unice, relatează în ultimul său număr The Indian Express.
Rezultatele celui mai recent studiu al lor sunt extrem de încurajatoare în acest sens, relevă publicaţia amintită.

Experţii din cadrul Asociaţiei pentru dezvoltarea culturilor de mango de pe lângă Institutul de Cercetare Agharkar (Maharashtra Association of Cultivation of Science's Agharkar Research Institute (MACS-ARI) au demonstrat existenţa unor proprietăţi probiotice excepţionale în cazul a 12 soiuri de mango.

În plus, prezenţa glucidelor şi a compuşilor fenolici în aceste fructe cu un nivel ridicat de beta-caroten le conferă un puternic efect antioxidant. De asemenea, vitamina E şi seleniul conţinute în fructele de mango asigură o bună funcţionare a inimii.

Este cunoscut faptul că probioticele ajută la o mai bună absorbţie a nutrienţilor în organism, stimulează creşterea şi activitatea bacteriilor din tractul digestiv (microflora intestinală). Probioticele sunt utile pentru pacienţii cu cancer, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare sau cu diabet. Proprietăţile probiotice ale fructului de mango oferă medicilor noi posibilităţi de utilizare a acestor fructe.

Cercetătorii indieni dr.Smita Nilegaonkar şi dr.Vaishali Agte au prezentat deja rezultatele cercetărilor lor la a şasea ediţie Nutra India Summit.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Nucile Nucile, o colecţie de minerale şi vitamine, au fost considerate încă din antichitate alimentele creierului din pricina formei pe care o au, iar cercetările moderne au dovedit că aceste fructe conţin nutrienţi esenţiali pentru sănătatea sistemului nervos, dar şi pentru buna funcţionare a întregului organism...
Refluxul gastric - sfaturi alimentare pentru vindecarea naturala In jur de 20 % dintre adulti sufera de boala refluxului gastro-esofagian. Cauzele refluxului de acid gastric includ sarcina, herniile hiatale, o dieta nesanatoasa si un dezechilibru al acidului gastric, toate avand ca rezultat regurgitarea acidului care genereaza neplacutele simptome de reflux...
Remedii naturiste: condimentele si mirodeniile De secole, condimentele sunt utilizate nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studiile realizate pana in prezent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea...
Unul din 3 români suferă de afecţiuni cardiovasculare, ca urmare a colesterolului mărit Peste 30% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială şi diabet zaharat ca efect al colesterolului mărit, potrivit studiului naţional Cardio-Zone, coordonat de prof. dr. Mircea Cinteză.
Băuturile carbogazoase şi alte băuturi dulci provoacă anual 184.000 de decese în întreaga lume (studiu) Băuturile carbogazoase şi altele din categoria celor dulci provoacă anual circa 184.000 de decese la nivel mondial, potrivit unui studiu publicat luni în revista americană 'Circulation', informează AFP.
Consumul de carne procesată sporeşte riscul morţii premature /studiu/ Londra, 7 mar /Agerpres/- Consumul semnificativ de cârnaţi, şuncă, slănină şi alte produse din carne procesată creşte riscul unei morţi premature, avertizează un studiu publicat joi de revista ştiinţifică BMC Medicine şi preluat de agenţia EFE.