Cele mai citite
 


Mehedinţi: Peste 2.000 de doze de vaccin contra cancerului de col uterin, expirate
vineri, 4 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta-Turnu Severin, 4 mar /Agerpres/ - Directorul adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici, a declarat vineri pentru AGERPRES că 2.200 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin au fost scoase din uz şi vor fi denaturate în perioada care urmează.
Ionovici a arătat că, în cursul anului 2010, DSP Mehedinţi a primit un număr de 4.459 de doze de vaccin HPV, dar din cauza refuzului părinţilor de a-şi imuniza fetiţele, termenul de valabilitate pentru 2.200 de doze a expirat şi trebuie neutralizate de firmele specializate în astfel de activităţi.
'O parte din cantitatea primită de la Ministerul Sănătăţii am transferat-o în judeţele Argeş, Gorj, Olt şi Vâlcea, astfel încât în stoc mai deţinem 768 de doze valabile, care pot fi administrate fetiţelor până în iunie 2013, când expiră', a precizat Ionovici.
Potrivit sursei citate, în Mehedinţi, în perioada februarie 2010-februarie 2011, 887 de fetiţe au fost imunizate contra cancerului de col uterin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Vaccinul împotriva cancerului de col uterin, distribuit Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat, joi, acţiunea de distribuire a vaccinului contra virusului HPV, a declarat pentru AGERPRES directorul adjunct pe probleme de epidemiologie, Marinică Stoian.
Mehedinţi: Dezinteres faţă de vaccinarea împotriva HPV Drobeta Turnu Severin, 25 ian /Agerpres/ - Doar 119 fetiţe din cele 2.787 din judeţul Mehedinţi cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani au fost imunizate împotriva cancerului de col uterin, de la începutul campaniei de vaccinare la mijlocul semestrului al doilea al anului 2009.
Mehedinţi: Doar 81 eleve vaccinate împotriva cancerului de col uterin Din cele 1.060 doze vaccin contra virusului HPV, distribuite medicilor din şcoli, doar 81 au fost utilizate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Aurel Borugă.
Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena...
Călăraşi: Peste 380 de femei din judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 380 de femei au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare HPV până în prezent, în judeţul Călăraşi.
Gorj: Peste 400 de femei, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Aproximativ 450 de femei şi fetiţe au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin până în prezent, în cadrul campaniei de vaccinare HPV care a început la sfârşitul lunii noiembrie 2009, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Piţian.