Cele mai citite
 


Timiş: Horia Cristian estimează apariţia unui nou val epidemic de gripă B
vineri, 4 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 4 mar /Agerpres/ - Numărul cazurilor de gripă cu virus B l-a depăşit, în acest sezon, pe cel provocat de virusul AH1N1 şi în condiţiile în care românii s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1, nu pentru gripa B, se anunţă un nou val epidemic de gripă, care poate duce la un număr mare de decese, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, liberalul Horia Cristian, secretarul Comisiei de sănătate al Camerei Deputaţilor.
'România se află în faţa celui de-al doilea val de gripă. Anul trecut a început un prim val de gripă cu virusul AH1N1, care, după intensa mediatizare a celor şaisprezece cazuri de deces a atras vaccinarea unui număr de 1.750.000 de persoane. Din păcate, în ultima săptămână, conform datelor furnizate de Consiliul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, se constată o creştere alarmantă a numărului de infectări cu gripă, confirmate virusologic, creştere care este cu 15% mai mare decât media săptămânilor anterioare; numai în acest sezon avem peste o sută de cazuri de gripă, cu patru noi decese, numărul deceselor din 2010-2011 ajungând la 21', a declarat Cristian.

Ţinând cont de faptul că Ministerul Sănătăţii a decis ca spitalele de boli infecţioase să devină secţii colaterale ale altor spitale, iar sanatoriile - cămine de bătrâni, Cristian atrage atenţia că peste şase luni este posibil să ne regăsim în situaţia în care aceste unităţi spitaliceşti să nu fie apte să trateze cazurile respiratorii contagioase grave şi vom asista la un val de mortalitate prin gripă, care, de această dată, nu va putea fi controlat.

'Sanatoriile TBC sunt spitale în care sunt trataţi pacienţii cu cazuri grave de tuberculoză multirezistentă - câteva mii de pacienţi care au contactat boala datorită condiţiilor economico-sociale precare în care trăiesc şi pentru că nu au reuşit să urmeze tratamentul, până la vindecare. Întrerupând tratamentul administrat în prima fază, ei ajung să facă forme rezistente ale bolii, în care bacilul Koch este rezistent la tratament. Desfiinţarea acestor sanatorii TBC, înseamnă reîntoarcerea bolnavilor netrataţi în familii, în societate, şi contaminarea celor din jur cu bacilul multirezistent, iar România se va confrunta peste doi-trei, până la cinci ani, cu un număr crescând de cazuri de tuberculoză multirezistentă', a explicat Cristian.

Deputatul şi-a exprimat regretul pentru faptul că la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara s-au investit sume apreciabile în aparatură de terapie intensivă, respectiv ventilatoare destinate pacienţilor cu gripă. În condiţiile în care acesta va deveni o secţie a Spitalului Municipal, întreaga aparatură va intra în 'conservare', în timp ce pacienţii de la terapia Intensivă a Municipalului beneficiază de aparatură învechită şi insuficientă, a mai spus Horia Cristian.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Femeia bolnavă de malarie a decedat Timişoara, 17 mar /Agerpres/ - Femeia bolnavă de malarie, internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, a decedat în urma unui stop cardio-respirator.
Timiş: La Spitalul de Boli Infecţioase a fost inaugurată secţia de Anestezie-Terapie Intensivă La Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a fost inaugurată, miercuri, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), la standarde europene, astfel că internaţii în stare gravă vor avea şanse mai mari de supravieţuire, iar medicii de specialitate îşi vor putea completa veniturile lucrând...
Timiş: Gripa nouă a făcut a patra victimă Gripa nouă a făcut, vineri, cea de-a patra victimă în judeţul Timiş, aceasta fiind o femeie de 54 de ani, transferată la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, în stare gravă, transmite corespondentul AGERPRES.
Timiş: S-a dublat numărul pneumoniilor care necesită internarea, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de pneumonii la adulţi, care au necesitat internarea la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, a trecut de 100 în ultima lună, dublându-se faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar medicii atrag atenţia că este vorba de infecţii nu doar virale, ci şi bacteriene...
Timiş: 'Plămânul artificial' a fost folosit cu succes la un pacient suspectat de gripă porcină Dispozitivul numit 'plămân artificial', folosit pentru prima dată în România la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din Spitalul Judeţean Timişoara, i-a salvat viaţa unui tânăr internat la finele săptămânii trecute în stare gravă, fiind suspectat că ar avea gripă porcină.
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.