Cele mai citite
 


Ajutorul medical francez ''operaţional'' în?Benghazi
duminică, 6 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ajutorul medical plecat din Franţa marţi cu destinaţia Libia a ajuns în Benghazi /est/, după ce a trecut prin Cairo, şi este ''operaţional'' la spitalul central al oraşului, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, Bernard Valero, relatează AFP.
Valero a afirmat, în cadrul conferinţei de presă periodice, că vehiculele încărcate cu cinci tone de ajutor medical şi autocarul care transporta personal medical francez au sosit joi seara în Benghazi, fief-ul insurgenţilor libieni. ''Dispozitivul este acum operaţional la spitalul central al oraşului'', a precizat Valero.

Personalul medical - trei medici, trei infirmiere, opt membri de protecţie civilă şi opt specialişti în logistică - şi ajutorul medical au sosit marţi în Egipt la bordul a două avioane închiriate de Franţa. El n-a putut să aterizeze pe pista aeroportului din Benghazi, blocată de către insurgenţi pentru a împiedica sosirea de forţe fidele colonelului Gaddafi. Convoiul a părăsit joi Cairo pe cale rutieră pentru a ajunge în Benghazi, după parcurgerea traseului în şaisprezece ore.

Franţa s-a mobilizat pentru a-i ajuta pe libienii din regiunea Benghazi, care au fost supuşi represiunii şi bombardamentelor forţelor pro-Gaddafi. Începând de joi, Franţa participă la un pod aerian pentru repatrierea din Tunisia în Egipt a peste cinci mii de egipteni care s-au refugiat din Libia.
Portelicopterul Mistral, una dintre cele mai mari nave ale Marinei franceze, va completa acest dispozitiv. El va pleca duminică din Toulon /sud-est/ cu destinaţia Tunisia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa a elaborat un plan naţional de protecţie şi luptă împotriva Ebola Franţa a elaborat un plan naţional de protecţie şi luptă împotriva Ebola pentru a contracara apariţia de cazuri de febră hemoragică pe teritoriul său, relatează AFP.
Franţa: Moştenitoarea imperiului l'Oréal trebuie plasată sub o formă de tutelă (medici) Moştenitoarea imperiului de cosmetice L'Oréal, Liliane Bettencourt, 88 ani, trebuie plasată sub protecţie judiciară pentru a-i fi administrat patrimoniul, conform unei comisii de medici care a susţinut că "facultăţile mentale" ale acesteia sunt alterate, informează marţi AFP.
Un lot de seminţe de schinduf din Egipt, legătura între epidemiile de E.coli din Franţa şi Germania (EFSA) Un lot de seminţe de schinduf importate din Egipt în 2009 pare a fi legătura 'cea mai probabilă' între intoxicările cu bacteria E.coli din Franţa şi Germania, a anunţat marţi Agenţia europeană pentru securitate alimentară (EFSA), citată de Reuters şi AFP.
Egipt: O nouă intoxicaţie alimentară a afectat peste o sută de studenţi la Universitatea al-Azhar din Cairo Peste o sută de studenţi de la celebra Universitate islamică al-Azhar, din Cairo au fost victimele unei noi intoxicaţii alimentare, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Mohamed Morsi să solicite marţi deschiderea unei anchete, informează France Presse.
Egipt: Un prim avion cu ajutoare al Crucii Roşii a ajuns la Cairo Un prim avion cu material medical trimis de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a aterizat vineri la Cairo, a anunţat vineri organizaţia, printr-un comunicat citat de AFP.
E.coli: seminţele de fenugreek importate din Egipt au jucat un rol în intoxicaţie Seminţele de fenugreek importate din Egipt în Franţa şi Germania în 2009 şi 2010 au jucat un rol în intoxicaţia cu bacteria E.coli ce a făcut cel puţin 48 de morţi în Europa, a declarat miercuri Agenţia Europeană pentru Siguranţă Alimentară EFSA, transmit AP şi AFP.