Cele mai citite
 


Argeş: Echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi
duminică, 6 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi, constituită în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, a fost prezentată oficial vineri, la Piteşti.
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, care derulează la nivel naţional proiectul 'Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii', finanţat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European, a fost reprezentat la eveniment de Elena Tudor, director general la Direcţia Generală Protecţia Copilului.
Echipa mobilă a DGASPC Argeş, compusă din asistent social, kinetoterapeut, psiholog, logoped şi un cadru medical, va desfăşura activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi aflaţi în propriile familii, contribuind în acest fel la integrarea lor socială.

Noua structură va fi dotată cu un autoturism, prevăzut cu echipamente medicale şi de recuperare psiho-motorie a copiilor cu dizabilităţi.
La nivel naţional, proiectul, cu un buget total de aproape 3 milioane de euro, are ca obiectiv înfiinţarea a 20 de echipe mobile pluridisciplinare. Acestea vor activa în judeţele Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare şi Vaslui, precum şi în sectoarele 4 şi 6 din Bucureşti.
O altă componentă a proiectului este reprezentată de formarea a 2.600 de specialişti, cadre didactice, cadre medicale şi membri ai comisiilor de protecţia copilului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Echipă mobilă pentru asistarea copiilor cu dizabilităţi Prima echipă mobilă din Sălaj care va asista copiii cu dizabilităţi a fost lansată miercuri de reprezentanţii Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în cadrul unui proiect naţional cu un buget total de...
Mureş: În jur de 50 de copii cu dizabilităţi vor beneficia de recuperare la domiciliu Aproximativ 50 de copii cu dizabilităţi fizice, din localităţile izolate ale judeţului, vor beneficia de recuperare la domiciliu, în urma implementării proiectului 'Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii'...
Argeş: Echipă mobilă pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi O echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi îşi va începe activitatea în cursul acestei luni în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş.
CRJ: 5.000 de persoane instituţionalizate cu dizabilităţi mintale au murit, în ultimii 5 ani, în condiţii necunoscute Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, ai Centrului de Investigaţii Media, Centrului de Resurse Juridice (CRJ) şi ai Guvernului au participat miercuri, la Braşov, la o dezbatere privind rezultatele monitorizărilor independente şi ale investigaţiilor j...
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.