Cele mai citite
 


Tulcea: Creştere a cazurilor de viroze respiratorii şi gripe
duminică, 6 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), a pneumoniilor şi gripelor înregistrate în ultima săptămână a lunii trecute a cunoscut o creştere marcantă în judeţul Tulcea în comparaţie cu aceeaşi perioadă a lunii anterioare, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Astfel, în perioada 21-27 februarie DSP a înregistrat 1.022 cazuri de IACRS, 26 din acestea necesitând internare, 270 de cazuri de pneumonii, 68 din acestea necesitând internare, precum şi un caz confirmat de gripă cu tulpina B.

'O lucrare semnată de Secţia de Epidemiologie a DSP Tulcea care analizează situaţia virozelor respiratorii la nivel naţional în ultimii ani semnalează faptul că o creştere a numărului cazurilor de IACRS-uri se observă nu în noiembrie-decembrie, ci în februarie-martie. Practic, virusul gripal ca circulaţie se simte prezent abia la finele lunii ianuarie, iar noi am deplasat perioada de vaccinare în funcţie de aceasta', a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, directoarea DSP, Laurenţia Militaru.

Ea a mai spus că de la începutul sezonului rece au fost vaccinate 16.000 de persoane, mai mult de jumătate din acestea fiind persoane cu vârste de peste 65 de ani.
Potrivit sursei citate, din 1 octombrie 2010 până în prezent DSP Tulcea a înregistrat 9.978 de IACRS-uri, 520 necesitând internare, 2.423 de pneumonii, din care 1.073 au necesitat internare, precum şi 40 de suspiciuni de gripă, din care doar cinci au fost confirmate - patru cu tulpina B a virusului, iar o alta cu tulpina AH1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.732 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, faţă de 1.867 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Harghita: Număr scăzut de viroze respiratorii; interesul pentru vaccinarea antigripală este tot mai mic Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână este mult mai scăzut decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar medicii sunt îngrijoraţi întrucât interesul pentru vaccinare antigripală este tot mai mic şi este posibil să urmeze o perioadă în care se vor amplifica...
Harghita: Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere în Harghita, specialiştii apreciind că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, specific acestei perioade.
Dolj: La nivelul judeţului au fost confirmare două cazuri pozitive cu virusul AH1 Două cazuri pozitive cu virusul gripal AH1 au fost confirmate, în ultima săptămână, la nivelul judeţului Dolj.
Harghita: A doua săptămână de scădere a numărului de viroze; a fost depăşit vârful îmbolnăvirilor Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în scădere în Harghita, pentru a doua săptămână consecutiv, autorităţile medicale apreciind că a fost depăşit vârful îmbolnăvirilor.