Cele mai citite
 


Tulcea: Fonduri pentru reparaţia capitală a şalupelor medicalizate pentru Deltă
duminică, 6 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a aprobat alocarea a peste un milion de lei direcţiei subordonate din judeţul Tulcea pentru execuţia lucrărilor de reparaţie capitală a celor cinci şalupe medicalizate utilizate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) în intervenţiile din Delta Dunării.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Tulcea, Laurenţia Militaru, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în următoarele două trimestre vor fi alocaţi 1.050.000 lei, acordarea acestei sume fiind considerată extrem de importantă în condiţiile în care în momentul de faţă doar două din cele cinci nave sunt funcţionale.

'Practic, acum, medicii SJA îşi desfăşoară activitatea cu doar două nave. Aceste şalupe deservesc toate urgenţele medicale care apar în Deltă, zonă în care există doar medici de familie, în care avem populaţie îmbătrânită, dar şi persoane care au nevoie de transport cel puţin o dată pe săptămână la Tulcea pentru dializă', a afirmat Laurenţia Militaru.

Ea a mai spus că cele cinci nave care vor fi reparate anul acesta sunt produse în 2003, ele necesitând în momentul de faţă reparaţii la sistemul de navigare, la motor, dar şi la sistemul de propulsie.
'SJA mai deţine alte două nave de transport sanitar, şalupe rapide, fabricate în 1995, care sunt funcţionale, dar care nu pot circula în sezonul rece pe timp de ceaţă şi vânt puternic', a menţionat Militaru.

Potrivit sursei citate, navele SJA sunt foarte solicitate, timpul de utilizare a acestora fiind foarte mare, lunar fiind efectuate peste 200 de ore de marş şi parcurgându-se peste 4.000 de mile marine.
'Este foarte important că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat sumele pentru reparaţia navelor SJA în beneficiul celor aproape 15.000 de persoane din Delta Dunării. Este o mare realizare', a conchis directoarea ASP Tulcea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, verificat de Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a verificat recent modul în care conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea respectă legislaţia în vigoare privind funcţionarea şi modul în care se fac achiziţiile publice, după ce sindicatele din instituţia publică au sesizat mai multe nereguli.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă are nevoie de un buget anual de peste 13,6 milioane de lei Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea are nevoie în acest an de un buget de peste 13 milioane de lei, începând de luna viitoare sumele necesare acestei instituţii publice urmând să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
Tulcea: Autorităţile sanitare au scos la concurs opt posturi de medici Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea au scos la concurs câte patru posturi de medici, concursurile pentru ocuparea acestora urmând să aibă loc la sfârşitul săptămânii.
Tulcea: Ambulanţa, fără navă funcţională atunci când pe Dunăre curg sloiuri Prefectura judeţului Tulcea va înainta Ministerului Sănătăţii un raport privind situaţia ambarcaţiunilor deţinute de Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA), după ce s-a constatat că această instituţie a statului nu deţine o şalupă care să poată fi utilizată atunci când pe Dunăre sunt sloiuri.
Tulcea: Buget insuficient pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bugetul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea este pentru următoarele două luni cu 60% mai mic decât cel minim necesar, conform directoarei Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Anişoara Radu.