Cele mai citite
 


Maramureş: Serviciul 112, disponibil în localităţile transfrontaliere
duminică, 6 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a decis să-şi extindă aria de operabilitate spre localităţile urbane şi rurale din apropierea graniţei cu Ucraina, iar astfel serviciul de urgenţă 112 va fi disponibil şi în localităţile transfrontaliere.
Colonelul Marin Bancoş, şeful STS Maramureş, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că în foarte scurt timp serviciul va deveni mult mai eficient datorită deschiderii unui punct de interconectare în municipiul Sighetu Marmaţiei, localitate de graniţă cu Ucraina.
'Sistemul va fi mult mai operativ şi va funcţiona pe aceeaşi componenţă - poliţie, pompieri, ambulanţă - iar intervenţiile vor fi foarte rapide. Practic, apelul se primeşte la dispeceratul din Baia Mare, însă se reduce simţitor timpul de intervenţie odată cu distribuirea cazului în funcţie de situaţie. Practic, devenim mult mai rapizi la orice intervenţie scurtând timpul de lucru, iar apelul rapid direcţionat din dispeceratul central spre agenţia de responsabilitate din zonă', a spus col. Bancoş.

Şeful STS Maramureş a precizat că în urma acestei extinderi activitatea pompierilor, poliţiei şi ambulanţei va fi mult îmbunătăţită, iar apelurile false vor fi riguros eliminate.
Potrivit şefului STS Maramureş, sistemul ar putea fi operaţional în noua formulă extinsă până la sfârşitul lunii martie.
Conform unei statistici interne, în anul 2010 au fost recepţionate 386.051 de apeluri la numărul de urgenţă 112 pe teritoriul judeţului Maramureş, dintre care doar 93.100 au fost reale, restul dovedindu-se a fi false.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: SJU reînfiinţează serviciul de urgenţă în stomatologie, închis în urmă cu 20 de ani Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare a reînfiinţat serviciul de urgenţă stomatologie, desfiinţat în urmă cu aproape 20 de ani, în urma privatizării celor două policlinici stomatologice din municipiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul SJU Baia Mare, ec. Sorina Pintea.
Raed Arafat: Toate judeţele vor ajunge să aibă dispecerate de urgenţă ca la Târgu-Mureş Toate judeţele din ţară vor ajunge, în timp, să preia modelul dispeceratului de urgenţă de la Târgu-Mureş, unde în aceeaşi clădire se află dispeceratele 112 - ISU, Ambulanţa, Pompieri, Poliţie şi Jandarmerie, a declarat duminică, la Sibiu, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii...
Conducerea SABIF analizează modul în care ambulanţa a ajuns la Gyuri Pascu pentru urgenţa de cod roşu Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la...
Adrian Fulea (STS): Numărul apelurilor false la 112 a scăzut cu 20% în urma campaniilor de informare La Numărul Unic de Urgenţă 112 s-au primit în cursul anului trecut, în judeţul Suceava, 357.999 apeluri, dintre care doar 25,83% au fost reale, a declarat presei, luni, şeful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) Suceava, col. Mihai Dascălu. El a precizat că peste 74% din apeluri au fost false...
Serviciul de urgenţă 112 va avea dispeceri instruiţi la standarde europene Ministerul Sănătăţii şi Colegiul de Servicii de Urgenţă din Finlanda, aflat în subordinea Ministerului de Interne din Finlanda, vor forma specialişti şi formatori români în dispecerizarea integrată de urgenţă.
STS:Cele mai multe apeluri la numărul unic 112, în trimestrul II, au fost transferate către ambulanţă Cele mai multe apeluri la numărul unic de urgenţă 112, în trimestrul II al acestui an, au fost transferate către ambulanţă.