Cele mai citite
 


Mehedinţi: Fântânile din Valea Copcii, otrăvite cu nitriţi şi nitraţi
duminică, 6 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Apa din fântânile publice din localitatea Valea Copcii nu este potabilă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Potrivit acesteia, analizele de laborator efectuate la apa de la cele cinci fântâni publice din Valea Copcii a indicat cantităţi de nitriţi şi nitraţi peste valorile admise, motiv pentru care autorităţile locale trebuie să intervină pentru închiderea acestora sau tratarea apei cu substanţe clorigene.

În context, Romaniţa Ionovici a mai arătat că autorităţile publice locale au obligaţia să avertizeze populaţia asupra pericolului la care se expune dacă utilizează apa acestor fântâni şi să aprovizioneze cu apă potabilă familiile cu copii de până la 3 ani.
'În cazul în care Primăria comunei Şimian, de care aparţine satul în cauză, nu se va conforma recomandărilor noastre vom trece, începând cu 7 martie, la sancţionarea celor vinovaţi de această stare de lucruri', a concluzionat Ionovici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi:Apa din aproape jumătate din fântânile publice din Drobeta Turnu Severin, contaminată cu nitraţi Parametrii chimici şi bacteriologici ai apei din şapte din cele douăsprezece fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespund normelor şi depăşesc valorile admise, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Romaniţa...
Mehedinţi: Apă potabilă la cisternă pentru locuitorii din satul Valea Copcii Drobeta Turnu Severin, 17 mar /Agerpres/ - Primăria comunei Şimian a decis joi să îi alimenteze cu apă potabilă pe locuitorii din satul Valea Copcii cu ajutorul unei cisterne cu o capacitate de 7.000 litri.
Mehedinţi: Autorităţile au intervenit pentru neutralizarea focarului de hepatită A din comuna Gruia Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi au intervenit pentru neutralizarea unui focar de hepatita A depistat în comuna Gruia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Mehedinţi: Consumul de apă din fântânile publice de la Drobeta, interzis Parametrii microbiologici şi fizico-chimici ai apei din cele opt fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespund normelor, motiv pentru care este interzisă utilizarea acesteia în consumul uman.
Mehedinţi: 180 de fântâni publice cu apă care nu este indicată consumului uman Apa din 180 de fântâni publice de pe raza judeţului Mehedinţi, de unde inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au prelevat probe, nu este indicată să se utilizeze în consumul uman, a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al instituţiei, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: DSP a demarat o acţiune de monitorizare a calităţii apei potabile din judeţ Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat, miercuri, o acţiune de verificare a parametrilor calităţii apei din sistemele centralizate de alimentare cu apă şi a fântânilor din mediul rural.