Cele mai citite
 


Pesimismul scade eficienţa unor tratamente medicale (studiu)
duminică, 6 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doctorii au observat că eficienţa unui tratement diferă în funcţie de pacienţi. Un studiu desfăşurat de cercetători britanici şi germani dezvăluie o legătură între pesimism şi puterea scăzută a unor terapii, scrie site-ul maxisciences.com.
Doctorul Randy Gollub este neurolog la Massachusetts General Hospital. Observând că multe tratamente sunt ineficiente la unele persoane, el recomandă medicilor să adopte faţă de pacienţii lor o atitudine mai optimistă. Scopul ar fi să-i convingă că vor răspunde pozitiv la tratament. Sugestia lui este pertinentă dacă este să dăm crezare rezultatelor unui studiu asupra legăturii dintre pesimism şi eficienţa unei terapii.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au supus 22 de voluntari la un tratament cu raze ce provoacă o senzaţie de arsură, urmat de administrarea unui analgezic derivat al morfinei. Voluntarii au spus că, după fiecare administrare, durerea era mai puţin puternică, dovedindu-se astfel eficienţa tratamentului. În etapa a doua, cercetătorii au supus voluntarii la tratamentul cu raze, fără să le mai administreze analgezic. Lor li s-a spus însă că primesc şi analgezice, iar ei au afirmat că durerea le-a scăzut, ceea ce arată că ei se aşteptau la o îmbunătăţire. Acest lucru a sporit avantajele tratamentului. În sfârşit, cercetătorii au administrat analgezic, spunând voluntarilor că tratamentul va înceta, iar ei vor simţi probabil dureri. Rezultatele arată că îngrij orarea lor a făcut să crească nivelul suferinţei, atingându-l chiar pe cel înregistrat înaintea oricărui tratament.

Deşi restrânse, rezultatele acestui studiu se pot aplica la orice fel de terapie, mai ales în cazul bolilor cronice ale pacienţilor la care tratamentele nu funcţionează mereu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători britanici afirmă că au reuşit să citească gândurile Cercetători britanici afirmă că au reuşit să afle la ce eveniment din trecutul personal s-au gândit oamenii, analizând activitatea creierului lor, se afirmă într-o lucrare publicată pe 11 martie în Statele Unite, citată de cotidianul francez Le Monde.
Un studiu britanic denunţă ineficienţa tratamentelor împotriva obezităţii O echipă de cercetători britanici a demonstrat că programele de pierdere în greutate şi exerciţiile sportive efectuate de persoanele obeze nu sunt eficiente pentru pierderea în greutate sau pentru prevenirea refacerii acesteia în următorii cinci ani, informează Le Parisien citând un studiu publicat în...
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.
Un test genetic ar putea prezice menopauza precoce (studiu) Cercetători britanici au identificat patru variante genetice a căror prezenţă se asociază cu un risc crescut de menopauză precoce, deschizând astfel calea efectuării unui test genetic ce ar premite femeilor să-şi planifice la timp o sarcină, informează AFP.
Un pahar de alcool l-ar face pe consumator mai atrăgător (studiu) Un pahar de alcool ar modifica în mod favorabil aspectul feţei, făcându-l mai atrăgător pe consumator. Mai mult de două pahare duc însă la efectul contrar - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători britanici de la Universitatea din Bristol care a realizat un studiu pe această temă.
Crizele cardiace sunt mai greu de diagnosticat la femei decât la bărbaţi (studiu) Crizele cardiace sunt mai greu de diagnosticat la femei decât la bărbaţi - este concluzia unui studiu realizat de cercetători britanici de la Universitatea din Leeds, care au examinat dosarele a 600.000 de pacienţi, relatează miercuri 7sur7.be.