Cele mai citite
 


Mureş: Campanie pentru achiziţionarea unui avion sanitar, iniţiată de Fundaţia pentru SMURD
duminică, 6 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia pentru SMURD a lansat, sâmbătă, la Târgu Mureş, campania '2% pentru SMURD', sub genericul 'Nu lăsa distanţa până la spital să devină incurabilă', cu scopul de a atrage fonduri pentru achiziţionarea unui avion sanitar pentru urgenţe.
Tiberiu Fechete, preşedintele executiv al Fundaţiei pentru SMURD, a declarat, într-o conferinţă de presă, că această campanie urmăreşte să convingă populaţia să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către SMURD.
El a arătat că, începând din anul 2009, prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit s-a reuşit achiziţionarea unor echipamente şi ambulanţe necesare scurtării timpului de intervenţie la urgenţe, au fost făcute şi investiţii în construirea, renovarea sau dotarea centrelor SMURD, dar şi în instruirea personalului.
Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, a precizat, la rândul său, că este pentru prima dată când această fundaţie declanşează o campanie naţională pentru un anumit proiect şi anume achiziţionarea avionului sanitar.
Potrivit lui Raed Arafat, se doreşte achiziţionarea unui avion complet dotat cu echipamente de terapie intensivă, care să se poată deplasa în timp mult mai scurt la intervenţii la distanţă decât elicopterele. În plus, un astfel de avion poate zbura şi în condiţii de vizibilitate redusă, comparativ cu elicopterele din dotarea SMURD.
Subsecretarul de stat în MS a precizat că se doreşte în acest fel ca SMURD să deţină propriul aparat de zbor, întrucât avionul închiriat în prezent pentru cazuri grave nu este întotdeauna disponibil şi nici nu poate rămâne mult timp la dispoziţia echipelor de urgenţă.
În plus, a arătat Arafat, prin achiziţionarea unui aparat propriu, SMURD ar putea reduce timpul de zbor la aproximativ 75%, pe distanţe lungi, iar elicopterele ar rămâne disponibile pentru intervenţiile grave pe distanţe mai scurte.
Conform estimărilor membrilor Fundaţiei pentru SMURD, un astfel de avion ar costa între 1,5 milioane de euro (unul second-hand) şi 5 milioane de euro (un aparat nou).
Dr. Raed Arafat a făcut apel la populaţia activă să completeze formularele pentru donarea celor 2% din impozitul pe profit nu neapărat Fundaţiei pentru SMURD, ci şi altor entităţi care au nevoie de aceşti bani.
La ceremonia de lansare a campaniei a participat şi mr. Alin Marghir, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
Reprezentanţii Fundaţiei pentru SMURD susţin că, din donaţiile provenite din redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, au fost adunate sume impresionante - 500.000 de lei în 2009 şi 1,2 milioane de lei în 2010, această organizaţie fiind a doua din ţară la numărul de donaţii primite, după Biserică. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Două autospeciale BMW X3 pentru intervenţia rapidă a medicului de urgenţă, la SMURD Bucureşti-Ilfov şi Târgu Mureş Două autospeciale BMW X3, dotate cu aparatura necesară intervenţiei la urgenţe, au fost donate SMURD Bucureşti-Ilfov şi Târgu Mureş.
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Raed Arafat: Avionul medical permite efectuarea unor misiuni ce nu pot fi făcute de elicopterele SMURD Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat, vineri, că avionul medical destinat SMURD, achiziţionat prin contribuţia de 2% a cetăţenilor, poate funcţiona 24 de ore din 24, poate să plece în misiune fără aprobări şi este dotat pentru terapie intensivă.