Cele mai citite
 


Dr. Raed Arafat promite că în acest an SMURD se va extinde în toate judeţele ţării
sâmbătă, 5 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 5 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în acest an Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) se va extinde în toate judeţele ţării.
'Ministerul Sănătăţii a finalizat procedura de achiziţie a ambulanţelor, iar o parte a lor vor veni şi la SMURD. Partea SMURD va însemna dotarea a 30-35 de echipaje în următoarele luni. Au rămas şase judeţe în care nu există SMURD, însă în perspectivă dorim ca fiecare judeţ să aibă 2-3 echipaje. Judeţele care nu au SMURD sunt Sălaj, Tulcea, Gorj, Covasna, Caraş Severin şi Teleorman, iar motivul principal pentru care serviciul nu e prezent aici este că nu au intrat în programul de dotare al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerul Administraţiei şi Internelor', a declarat dr. Raed Arafat, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.
El a precizat că ambulanţele pentru SMURD fac parte din lotul de 250 care va fi achiziţionat în 2011 în cadrul programului de dezvoltare a serviciilor de urgenţă la nivelul întregii ţări şi care prevede cumpărarea a cel mult şase elicoptere şi între 600 şi 1.500 de ambulanţe noi.
Subsecretarul de stat a menţionat că, din cele şase elicoptere pe care Ministerul Sănătăţii ar dori să le achiziţioneze în următorii patru ani, unul sau două ar putea fi contractate anul acesta.
Dr. Raed Arafat a mai spus că se doreşte să se ajungă la opt puncte de operare aeriană, în condiţiile în care în prezent sunt doar trei - Târgu Mureş, Iaşi şi Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
A fost inaugurat SMURD Harghita Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit, luni, operaţional şi în Harghita, la ceremonia de inaugurare fiind prezent şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Covasna: ISU a primit trei ambulanţe SMURD; serviciul va deveni operational anul viitor Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a preluat luni trei ambulanţe care vor intra în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va deveni operaţional la nivel de judeţ începând de anul viitor.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
Vaslui: SMURD inaugurat în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Vaslui - echipaje de prim-ajutor Vaslui şi Bârlad a fost inaugurat, vineri, în prezenţa subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat şi a autorităţilor judeţene.