Cele mai citite
 


Rectorul UVVG Arad: Suntem pregătiţi să semnăm Pactul Naţional pentru Sănătate
luni, 7 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad este pregătită să semneze Pactul Naţional pentru Sănătate, document care va însemna un pas înainte pe linia creării unui sistem de sănătate performant, după cum afirmă prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG.
'Am participat la o consfătuire a rectorilor universităţilor de medicină cu reprezentanţii Sanitas, ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate şi ai Ministerului Sănătăţii, desfăşurată la finele săptămânii trecute, unde au fost dezbătute probleme privind semnarea de către cei implicaţi în domeniul sănătăţii a unui Pact Naţional pentru Sănătate', a declarat, duminică, pentru AGERPRES, rectorul UVVG.
Potrivit acestuia, problemele discutate au vizat instituţiile de învăţământ superior, în special pregătirea viitorilor medici, a rezidenţilor şi a modului de organizare a clinicilor universitare, în perspectiva pregătirii unei noi legislaţii în domeniul sanitar.
'S-a pus accentul pe un sistem de sănătate privat de mare performanţă, introducerea asigurărilor private de sănătate, elaborarea unor ghiduri şi protocoale pentru bolnavi, care să fie implementate în spitale şi clinici universitare', a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Secţia de Oftalmologie a SCJU a fost dotată cu aparatură performantă de 100.000 de euro, pentru operaţiile de cataractă Secţia de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost dotată recent cu aparatură performantă în valoare de 100.000 de euro, astfel că se pot efectua operaţii de cataractă, în mod gratuit, a anunţat, miercuri, dr. Roxana Trînc, medic primar oftalmolog, şeful acestei secţii...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Leonard Bărăscu (SANITAS): Vom continua discuţiile cu Ministerul Sănătăţii pe celelalte revendicări Reprezentanţii Federaţiei Sanitas vor continua discuţiile cu cei ai Ministerului Sănătăţii pe celelalte revendicări, iar greva generală va fi amânată până când contractul colectiv de muncă va fi înregistrat, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Leonard Bărăscu, preşedintele Sanitas.
Sepi (SANITAS): Contractul Colectiv de Muncă la nivel de grup de unităţi a fost avizat pozitiv de MMFPS Contractul Colectiv de Muncă la nivel de grup de unităţi aflate în autoritatea Ministerului Sănătăţii a fost avizat pozitiv de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale /MMFPS/, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Marius Sepi, vicepreşedintele Federaţiei SANITAS din România.
Sepi (SANITAS): Contractul Colectiv de Muncă la nivel de grup de unităţi nu poate fi avizat pozitiv de MMFPS Contractul Colectiv de Muncă la nivel de grup de unităţi aflate în autoritatea Ministerului Sănătăţii nu poate fi avizat pozitiv de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale /MMFPS/, deoarece Federaţia Solidaritatea a blocat, în mod ilegal, procesul de avizare, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
Arad: DSP plăteşte o chirie lunară de 2.700 de euro, pentru localul în care funcţionează Direcţia de Sănătate Publică Arad a solicitat Ministerului Sănătăţii să elucideze condiţiile în care fosta conducere a DSP a mutat sediul acesteia dintr-un spaţiu oferit în mod gratuit pe 99 de ani, în unul pentru care plăteşte o chirie de 2.700 de euro pe lună.