Cele mai citite
 


Excesul de medicamente i-a grăbit sfârşitul lui Michael Jackson
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Los Angeles, 1 iulie /Agerpres/ - Michael Jackson lua medicamnte pentru a fi în formă în vederea programului încărcat pe care urma să-l aibe prin lansarea seriei de concerte anunţate, la Londra, a afirmat joi un avocat al familiei sale, la câteva ore după anunţul privind decesul starului pop.

Brian Oxman, avocat al familiei Jackson, a afirmat, la CNN, că moartea Regelui Pop nu este neaşteptată, din cauza medicamentelor pe care le lua. ”Cei din anturajul său i-au permis să aibă acces (la medicamente). Dacă vă gândiţi că au fost abuzuri în afacerea Anna Nicole Smith, acest lucru nu este nimic pe lângă ceea ce am văzut în viaţa lui Michael Jackson', a spus el.

Fosta starletă şi manechin Playboy, Anna Nicole Smith a murit în 2007 la vârsta de 39 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. Doi medici şi avocatul acesteia sunt inculpaţi în California pentru a-i fi permis să aibă acces la medicamente.

”Nu cunosc natura medicamentelor pe care le lua, dar din ce am auzit de la familie aceasta era importantă”, a adăugat Oxman.

La rândul său, un fost purtător de cuvânt al lui Jackson, Michael Levine, a afirmat pentru AFP nu este surprins de moartea starului. ”Trebuie să mărturisesc că nu am fost surprins de vestea tragică de astăzi”, pentru că de mai mulţi ani ”Michael a urmat un drum incredibil de greu şi adesea de auto-distrugere”. ”Talentul său era indiscutabil, dar inconfortul faţă de regulile acestei lumi era la fel. O fiinţă umană nu poate să suporte un astfel de nivel de stres”, a adăugat acesta.

De la Paris, un fost manager al starului pop, Tarak Ben Ammar, i-a calificat drept "criminali" pe medicii "şarlatani" care au profitat, în opinia lui, de faptul că Michael Jackson era un "ipohondru" care se îndopa cu medicamente.

"Este clar că în această afacere criminalii sunt medicii care l-au îngrijit pe tot parcursul carierei sale, care i-au distrus faţa, care i-au dat medicamente pentru a-i alina durerea", a afirmat Tarak Ben Ammar, producător de cinema şi om de afaceri tunisian, într-o declaraţie pentru postul de radio Europe 1.

"Nu mai reuşea să doarmă, aşa că lua somnifere. Era un ipohondru şi nu ştiam niciodată dacă era bolnav cu adevărat, pentru că era înconjurat de medici şarlatani care trăiau de pe urma acestei boli, care îi facturau mii şi mii de dolari pentru medicamente şi vitamine...", şi-a continuat acuzaţiile cel care a fost managerul lui Michael Jackson pentru turneul mondial de la sfârşitul anilor 90.

Ben Ammar crede că "regele pop-ului" a murit "de o criză cardiacă pentru că lua tot felul de medicamente", dar susţine că nu l-a văzut niciodată pe acesta drogându-se. "Se hrănea prost, nu ducea o viaţă prea sănătoasă, nu putea să facă sport. Toate acestea ar fi avut aceleaşi consecinţa asupra oricărei fiinţe umane", a concluzionat producătorul tunisian.

Michael Jackson a încetat din viaţă joi, la vârsta de 50 ani, într-un spital din Los Angeles unde a fost adus în urma unui stop cardio-respirator. AGERPRES/(Irina Cristea)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Michael Jackson îi spunea mamei sale că nu abuzează de niciun medicament Michael Jackson, care a murit în 2009 din cauza unei supradoze de medicamente, îşi asigura mama că nu face abuz de nicio substanţă, a declarat Katerine Jackson la procesul în care familia se judecă cu promotorul de concerte AEG, relatează AFP.
Medicul lui Michael Jackson a vrut să distrugă probe incriminatorii /martor/ Ultimul medic al lui Michael Jackson a cerut unui angajat al cântăreţului să sustragă material medical care se afla lângă corpul acestuia înainte de sosirea salvării, potrivit mărturiei respectivului angajat, depusă miercuri în faţa unui judecător californian.
Medicul lui Michael Jackson acuzat de omor prin imprudenţă Medicul personal al lui Michael Jackson, cardiologul Conrad Murray a fost pus luni sub acuzare pentru omor prin imprudenţă de un tribunal din Los Angeles, relatează AP.
Michael Jackson era deja mort la sosirea salvării /martor/ Michael Jackson era mort de cel puţin 20 de minute când a sosit salvarea, a declarat - joi, în faţa justiţiei californiene - un martor în a treia zi a audierilor preliminare după care instanţa urmează să decidă dacă medicul starului muzicii pop trebuie sau nu să fie judecat, potrivit AFP.
Ultimele clipe din viaţa lui Michael Jackson Şeful serviciului de pază al lui Michael Jackson, Alberto Alvarez, a descris drept dramatică scena pe care a trăit-o în camera în care artistul şi-a petrecut ultimele clipe, când fiica lui ţipa printre lacrimi, iar medicul său Murray strângea în grabă medicamentele, notează miercuri ziarul ABC.
Copiii lui Michael Jackson au fost şocaţi să-şi vadă tatăl în agonia morţii (martor) Şeful securităţii lui Michael Jackson a povestit miercuri, în a doua zi a procesului pentru omor involuntar al medicului Conrad Murray, că copiii regelui pop au văzut, vizibil şocaţi, trupul în agonie al tatălui lor, înainte ca acesta să fie spitalizat în ziua decesului, relatează AFP şi AP.