Cele mai citite
 


Argeş: Focar de rabie în comuna Stâlpeni
luni, 7 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitar-veterinare au declarat focar de rabie în comuna argeşeană Stâlpeni, după ce în gospodăria unui localnic a fost prins şi ucis un dihor care s-a dovedit că era turbat.
'Se declară oficial focarul de rabie şi se vor delimita cele două zone - de protecţie pe o rază de 3 kilometri în jurul focarului şi zona de supraveghere pe o rază de 10 kilometri în jurul focarului. Se va proceda la catagrafierea carnasierelor din aceste zone şi se vor lua măsuri de vaccinare antirabică', a anunţat duminică directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş, Ion Falcă.
Măsurile au fost luate după ce, pe 1 martie, un dihor a atacat găinile unui localnic din Stâlpeni. Proprietarul gospodăriei, ajutat de un vecin şi de câinele acestuia, a prins şi a ucis animalul sălbatic, al cărui cadavru a fost expediat apoi de medicul veterinar la DSVSA, pentru analize. În urma examenelor de laborator, a fost emis un buletin de analiză prin care se confirma prezenţa rabiei la animalul ucis.
'În funcţie de evenimentele ulterioare, se vor recolta şi expedia probe pentru investigaţii de laborator, urmând ca, după 30 de zile de la ultimul caz de moarte sau îmbolnăvire la animalele receptive, să fie ridicate măsurile restricţionale, iar focarul de boală să fie stins', a precizat directorul DSVSA Argeş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Focar de rabie într-o comună din sudul judeţului Inspectorii sanitar-veterinari au început, luni, identificarea şi vaccinarea tuturor carnasierelor domestice existente în comuna Izvoru din sudul judeţului Argeş, după depistarea unui focar de rabie pe un fond de vânătoare din vecinătate.
Argeş: Focar de rabie în nordul judeţului, după depistarea virusului turbării la o vacă Autorităţile sanitar-veterinare au identificat un focar de rabie în comuna Nucşoara din nordul judeţului Argeş, după depistarea virusului turbării la o bovină care fusese muşcată de o vulpe, a anunţat luni prefectul Cristian Soare.
Argeş: Al doilea focar de rabie depistat în decurs de o săptămână în sudul judeţului Un al doilea focar de rabie a fost depistat în sudul judeţului Argeş în decurs de o săptămână, autorităţile dispunând măsuri de protecţie în zona afectată, a anunţat luni prefectul Cristian Soare.
Mureş: În premieră, nu s-a semnalat niciun focar de rabie pe parcursul anului trecut în judeţ Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Vasile-Liviu Oprea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în premieră în ultimii ani, pe raza judeţului nu a fost semnalat niciun focar de rabie în anul 2015, iar aceasta s-ar datora campaniilor de vaccinare antirabică...
Galaţi: Focar de rabie în comuna Lieşti Galaţi, 9 ian /Agerpres/- Un focar de rabie a izbucnit în comuna gălăţeană Lieşti, după ce un câine a intrat în contact cu o vulpe turbată, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Galaţi, Lenuţa Ichim.
Gorj: Focar de rabie în localitatea Runcu Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au depistat pe raza comunei Runcu un focar de rabie, după ce un localnic a anunţat că a găsit în curtea casei o vulpe moartă, ucisă de unul dintre câinii săi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful DSVSA, Ion Iliuţă...