Cele mai citite
 


O companie sud-coreeană îşi obliga angajaţii să slăbească
luni, 7 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Seul, 7 mar/Agerpres/ - O companie sud-coreeană care îşi sancţiona angajaţii dacă nu reuşeau să slăbească a fost condamnată pentru discriminare, a precizat luni comisia sud-coreeană a drepturilor omului pentru AFP.
Un inginer de 31 de ani a făcut apel la comisia naţională a drepturilor omului după ce a fost nevoit să-şi părăsească locul de muncă la numai trei luni de la angajare, ca urmare a presiunilor exercitate de companie asupra lui.
Imediat după angajare, inginerul a fost constrâns să urmeze împreună cu alţi cinci colegi obezi un program strict de exerciţii fizice, supravegheaţi fiind de şefii lor.
Compania este acum obligată să-i plătească inginerului suma de 5 milioane de woni (3.200 de euro) ca despăgubire.
Deşi firma susţine că angajaţii se înscriau voluntar în programele de slăbire, comisia pentru drepturile omului este de părere că vicepreşedintele companiei îi discrimina pe cei care nu reuşeau să piardă în greutate.
Directorii de departament erau însărcinaţi cu supravegherea celor înscrişi în programele de slăbire şi le cereau salariaţilor să înainteze scrisori de demisie în cazul în care nu reuşeau să scape de kilogramele în plus.
Potrivit comisiei, firma, al cărei nume nu a fost făcut public, cerea angajaţilor să se prezinte regulat la controale fizice şi să se justifice în cazul în care nu reuşeau să facă zilnic mişcare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Regimul cu cafea pentru slăbire şi îmbunătăţirea performanţelor are tot mai mult succes în Statele Unite Cafeaua poate ajuta la pierderea în greutate şi la îmbunătăţirea performanţelor intelectuale - este argumentul unui nou regim foarte în vogă în Statele Unite, deşi medicii îl privesc cu scepticism, relatează luni AFP.
Persoanele supraponderale care ţin dietă revin foarte rar la forma iniţială Majoritatea persoanelor supraponderale care încearcă să slăbească, fie prin reducerea caloriilor din alimentaţie, fie prin exerciţii fizice, revin foarte rar la forma fizică şi la dimensiunile corporale dinainte de a se îngrăşa, conform unui studiu realizat în Marea Britanie, transmite Daily Mail.
Untura de peşte nu foloseşte la slăbit, spun experţii Acizii graşi omega-3, care se găsesc în somon, de exemplu, nu ajută la slăbire, însă sunt benefici pentru inimă.?Deşi studiile desfăşurate pe animale au arătat că untura de peşte poate facilita pierderea în greutate, cercetările pe om au demonstrat contrariul, arată un studiu publicat în American Journal...
Mai multă mişcare şi mai puţin timp petrecut la televizor pentru o viaţa mai lungă (studii) Practicarea timp de 15 minute pe zi a unor exerciţii fizice ar putea creşte speranţa de viaţă cu trei ani, în timp ce privitul la televizor şase ore zilnic ar putea-o reduce cu cinci ani, arată două studii publicate marţi şi citate de AFP.
Fundaţia Română a Inimii: Peste 57% dintre români fac exerciţii fizice Peste 57% dintre români fac exerciţii fizice, 76% mănâncă zilnic legume şi fructe, 74% nu fumează, 91% nu beau alcool în exces mai mult de un pahar pe zi, iar 77% cheltuiesc mai mult pentru alimentele sănătoase, a declarat prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii (FRI).
Trei minute de exerciţii fizice pe săptămână ajută la tratarea diabetului de tip 2 (studiu) Numai trei minute de exerciţii fizice pe săptămână ar putea ajuta la prevenirea şi tratarea diabetului de tip 2 - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători de la Universitatea din Bath (Marea Britanie), care a cerut unor voluntari să facă câteva mişcări pe bicicletă, de trei ori pe săptămână...