Cele mai citite
 


Jumătate dintre medicii germani prescriu placebo, arată un nou studiu
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Jumătate dintre medicii germani prescriu medicamente de tip placebo, susţine un nou studiu comandat de Asociaţia Medicală Germană /B?K/ şi preluat de către cotidianul britanic The Guardian în ediţia de duminică.
Studiul susţine că tratamentul placebo, de la pastile de vitamine la remedii homeopate sau chiar la intervenţii chirurgicale false, se poate dovedi extrem de eficient în diverse tratamente.


În landul Bavaria, studiul 'Placebo în medicină', a constatat că 88% dintre medici au trimis acasă pacienţii cu reţete pentru medicamente de tip placebo.


B?K a admis că, deşi nu înţelege pe deplin cum funcţionează aceste medicamente de tip placebo, salută concluziile raportului.


'Medicamentele de tip placebo au un impact mai puternic şi mai complex decât ne-am dat seama. Ele sunt extrem de importante în medicina de azi', explică Christoph Fuchs, director de management la B?K.


Raportul recomandă ca studenţii şi medicii să fie învăţaţi despre placebo şi utilizarea acestor medicamente. 'Placebo poate maximaliza efectul medicaţiei', susţine Robert Jutte, autor al studiului şi un membru al consiliului B?K.


Cercetările recente, a spus Jutte, au arătat că medicamentele de tip placebo au ajutat 59% dintre pacienţii care au probleme cu stomacul. De asemenea, utilizate pentru a trata depresia, medicamentele de tip placebo au acelaşi efect ca antidepresivele în aproximativ o treime din cazuri.


Eficacitatea unui placebo depinde de mulţi factori, potrivit raportului, inclusiv de dimensiunea şi de culoarea unei pastile. Cu cât sunt mai scumpe aceste medicamente de tip placebo, cu atât este mai mare rata de succes, a constatat studiul. De asemenea, injecţiile intravenoase cu medicamente de tip placebo s-au dovedit mai eficiente decât medicaţia orală.


Este, totodată, o chestiune de încredere. Medicamentele de tip placebo produc rezultate mai bune în cazul în care un pacient simte că medicul le înţelege preocupările şi atunci când cred că sunt luaţi în serios, afirmă acelaşi studiu.


Cu toate acestea, din punct de vedere etic, medicamentele de tip placebo reprezintă încă o zonă gri. Puţini medici ştiu dacă ele se pot administra sau nu în mod legal. Studiul îi sfătuieşte pe medici să prescrie o astfel de medicaţie doar în cazul în care pacientul are o boală minoră şi dacă există indicii că un tratament de tip placebo va avea succes.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În ce mod acţionează placebo? Medicii din SUA prescriu ca practică de rutină înlocuitori de medicamente, susţine un studiu, ceea ce este surprinzător, având în vedere că pseudo-tabletele nu sunt atât de populare în cercurile de specialitate pe cât par de eficiente în practica medicală, scrie HVG Online din Ungaria. (sursa: AgerPres...
Iaşi: Studenţii de la Medicină Dentară vor simula intervenţii dificile şi efectuarea de implanturi cu ajutorul investigaţiilor 3D Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară (FMD) vor avea prilejul ca din anul universitar 2012-2013 să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu, prin intermediul unui sistem de simulare asistată 3D şi a unui robot ce va putea permite nu doar învăţarea primilor paşi în medicina...
Administrarea de vitamine B nu va încetini declinul mental (studiu) Administrarea de vitamine B nu previne apariţia boii Alzheimer şi nici nu încetineşte declinul mental pe măsură ce îmbătrânim, susţine o cercetare amplă, realizată de oameni de ştiinţă britanici şi preluată de Xinhua.
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...
OFEV™ (nintedanib*), dezvoltat de Boehringer Ingelheim, a primit aprobarea FDA (Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA) pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice Autorizarea vine în urma acordării titlului de Terapie Inovatoare de către FDA (Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA), iar nintedanib* este acum disponibil pacienților din Statele Unite
Tratament experimental promiţător pentru protejarea inimii în timpul angioplastiilor O singură doză dintr-un tratament experimental neutralizează inflamaţia şi protejează inima în timpul angioplastiilor (procedeu de destupare a unei artere coronariene aflate la originea infarctului), arată rezultatele promiţătoare prezentate într-un studiu apărut duminică şi preluat de AFP.