Cele mai citite
 


O echipă de medici specialişti se va deplasa la Viena, pentru a observa situaţia poliţistului Codruţ Oprea
luni, 7 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 7 mar /Agerpres/ - Secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), chestor de poliţie Ioan Dascălu, a dispus ca marţi, o echipă de medici specialişti ai Direcţiei Medicale a MAI să se deplaseze la Viena, la clinica privată unde este internat poliţistul Codruţ Oprea, pentru a observa situaţia medicală a acestuia şi pentru a avea întrevederi cu conducerea clinicii.
Potrivit unui comunicat al MAI, transmis, luni, AGERPRES, echipa medicală este formată din preşedintele Comisiei centrale de expertiză medico-militară a MAI - medic specialist de expertiză a capacităţii de muncă şi medic şef neurolog de la Spitalul de urgenţă al MAI ''Prof. dr. Dimitrie Gerota''. Aceştia vor observa stadiul tratamentului, evoluţia medicală şi vor analiza situaţia documentelor financiare propuse pentru decontare.

Ataşatul de afaceri interne al Ministerului Administraţiei şi Internelor la Viena va însoţi şi acorda sprijin echipei de medici a MAI

Potrivit comunicatului, MAI a acordat, la sfârşitul anului trecut, urmare a contribuţiei personale a cadrelor şi a eforturilor financiare proprii, un sprijin financiar în cuantum de aproximativ 11.000 de euro pentru tratamentul medical al poliţistului Codruţ Oprea.

De asemenea, prin grija Direcţiei Medicale şi a Centrului Medical ''Dâmboviţa'' au fost asigurate poliţistului, pe parcursul internării în Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Floreasca Bucureşti, medicamente şi materiale sanitare, indispensabile îngrijirii bolnavului, se mai arată în comunicatul MAI.

La 5 septembrie 2010, George Daniel Uţă, zis 'Danezu', de 22 de ani, care face parte din gruparea 'Ghenosu', l-a lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, pe poliţistul Codruţ Oprea de la IPJ Dâmboviţa. Poliţistul a intrat atunci în comă şi a fost transportat la Spitalul Floreasca din Capitală. Ulterior a fost transportat la o clinică de lângă Viena, unde medicii austrieci l-au scos din starea de comă, fără să reuşească şi recuperarea sa integrală, acesta aflându-se, în prezent, în stare vegetativă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Deficit de doctori de urgenţă în mai multe judeţe, deşi posturile nu mai sunt blocate Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat marţi, la Târgovişte, pentru AGERPRES, că există un deficit de doctori de urgenţă în mai multe judeţe din ţară, deşi posturile au fost deblocate, iar fonduri de angajare există, însă managerii de spitale ar trebui să facă eforturi mai mari în această...
Anchetă IPJ după ce o adolescentă operată la Vaslui şi trimisă în comă la un spital din Iaşi a murit Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a deschis o anchetă în cazul unei minore în vârstă de 15 ani care a decedat într-un spital din Iaşi.
Dâmboviţa: Zece croitorese, intoxicate cu monoxid de carbon în timpul serviciului Târgovişte, 28 mar /Agerpres/ - Zece croitorese de la o fabrică de textile din Titu, judeţul Dâmboviţa, au fost transportate luni la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în timpul serviciului.
Harghita: Secţia de neurologie a SJU nu mai are linie de gardă; medicii au plecat să lucreze în privat Miercurea Ciuc, 5 mar /Agerpres/- Linia de gardă a secţiei de neurologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc s-a desfiinţat după ce, rând pe rând, medicii care lucrau acolo au ales să profeseze doar în cabinetele private.
Harghita: Consiliul Judeţean a dat în folosinţă noi locuinţe pentru medici Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Consiliul Judeţean Harghita a dat în folosinţă, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici, care se alătură altor opt predate în anii trecuţi, demersul având rolul de a atrage specialişti la spitalul Judeţean de Urgenţă.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...