Cele mai citite
 


Sânge infectat cumpărat la preţ redus de un oficial libian, cauza infectării cu HIV a copiilor din Benghazi
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un oficial libian, care a cumpărat sânge infectat la preţ redus, se află în spatele epidemiei cu HIV din Benghazi, cel de-al doilea oraş ca mărime din Libia, au informat surse diplomatice sub rezerva anonimatului, citate de WikiLeaks şi preluate de Novinite.
'Întreaga poveste este doar un caz de corupţie', se afirmă într-un text transmis la începutul anului 2007 de la Ambasada SUA din Madrid către Departamentul de Stat american. În text se menţionează o informaţie primită de diplomatul spaniol Carlos Fernandez-Ariaz, care lucra în acel moment la Ambasada Spaniei din SUA şi care se ocupa de probleme legate de Africa de Nord.

Dezvăluirile apar la doar câteva zile după ce fostul ministru libian al justiţiei Mustafa Abudel-Jalil, care s-a alăturat forţelor anti-Gaddafi din ţară, a afirmat că nu medicii bulgari, ci regimul liderului Muammar Gaddafi a fost responsabil pentru infectarea a peste 400 de copii cu HIV. Mustafa Abudel-Jalil a afirmat miercuri seara pentru Al Jazira că procesul în care au fost implicaţi medicii bulgari a fost doar una dintre multele crime comise de regimul Gaddafi împotriva poporului său.

La 11 ani după arestarea lor de către autorităţile libiene, cei şase medici bulgari, care au fost condamnaţi la moarte în baza Jamahiriya, au fost reabilitaţi moral, însă aceştia afirmă că mult aşteptata victorie morală asupra tiranului Gaddafi nu este o veste chiar atât de bună. După ce au petrecut ani de zile într-o închisoare africană, medicii bulgari afirmă că achitarea lor a venit un pic cam târziu.

Procesul medicilor bulgari în Libia a fost un act clar de şantaj de la bun început. În 2007, Bulgaria a anulat întreaga datorie a Libiei pentru a facilita negocierile şi pentru a obţine eliberarea din închisoare a celor şase medici.

Tripoli a protestat împotriva amnistiei medicilor bulgari, susţinând că încalcă acordul privind transferul prizonierilor semnat în 1984, pe baza căruia medicii au fost repatriaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Membri ai Congresului cer o anchetă asupra British American Tobacco, suspectat de corupţie în Africa de Est Aleşi din Congresul SUA au cerut Ministerului american al Justiţiei să deschidă o anchetă asupra suspiciunilor de corupţie care vizează grupul British American Tobacco (BAT) în Africa de Est, relatează vineri AFP.
Premieră mondială în SUA: transplant de ficat între doi pacienţi infectaţi cu HIV Medicii americani au anunţat miercuri că au realizat primul transplant de ficat din lume între doi purtători ai virusului SIDA (HIV), la trei ani după ridicarea de către SUA a interdicţiei de a efectua astfel de intervenţii chirurgicale, informează agenţia France Presse (AFP).
ISTORII ALE COMPETIŢIILOR: Hideyo Noguchi Africa Prize Guvernul Japoniei a lansat, în iulie 2006, competiţia Hideyo Noguchi Africa Prize, în memoria doctorului Hideyo Noguchi, ale cărui contribuţii la evoluţia medicală din Africa au rămas un model de profesionalism. Având în vedere ameninţările pentru sănătatea umană în regiunea care se confruntă cu cele...
John Kerry a sărbătorit naşterea copilului cu numărul un milion fără virusul HIV în Africa Secretarul de stat american John Kerry a sărbătorit, marţi, venirea pe lume luna aceasta a copilului cu numărul un milion fără virusul HIV în Africa, deşi mama acestuia era purtătoare a virusului care provoacă SIDA, informează miercuri AFP.
SUA: Hillary Clinton îşi prezintă 'foaia de drum' pentru o generaţie fără SIDA Secretarul de stat american, Hillary Clinton, şi-a prezentat, joi, la Washington, ''foaia de drum'' pentru o nouă generaţie fără SIDA, exprimându-şi speranţa că, până în 2015, niciun copil nu se va mai naşte cu virsul HIV, relatează AFP.
SUA: Aproape 7.000 de persoane, posibil contaminate cu HIV la o clinică stomatologică Autorităţile oraşului american Tulsa, al doilea ca mărime din statul Oklahoma, le-au cerut tuturor celor aproximativ 7.000 de persoane care s-au tratat la o clinică stomatologică locală să facă de urgenţă teste pentru HIV, hepatita C şi B, relatează BBC şi Fox News.