Cele mai citite
 


Brăila: Marfă confiscată şi sancţiuni contravenţionale aplicate societăţilor care vând etnobotanice
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două societăţi comerciale din Brăila, care comercializează produse etnobotanice, au fost sancţionate contravenţional şi s-au ales cu o parte din marfă confiscată, în urma unei acţiuni de verificare, întreprinse în baza unui ordin emis de prefectul de Brăila, Dumitru Popa, se arată într-un comunicat de presă emis luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.
Poliţişti de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate şi Serviciul de Investigare a Fraudelor, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, inspectori vamali, comisari de la Garda Financiară, lucrători de la Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală au efectuat controale la şase societăţi comerciale, situate în municipiul Brăila, care au ca obiect de activitate comercializarea produselor cu efecte psihoactive.
Administratorului unei societăţi comerciale i s-au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.000 de lei, pentru nerespectarea mai multor prevederi legale, iar la o altă societate comercială, unde reprezentanţii legali nu erau prezenţi în momentul verificărilor, au fost ridicate produsele găsite în spaţiul comercial, deoarece nu existau documente de autorizare şi funcţionare ale unităţii şi de provenienţă a mărfurilor.
Pe parcursul derulării activităţilor specifice au fost ridicate în vederea cercetărilor 80 de pliculeţe cu diferite tipuri de substanţe psihoactive.
Celelalte patru societăţi verificate aveau spaţiile închise ca urmare a măsurilor luate cu ocazia acţiunilor desfăşurate anterior.
Consilierii municipali brăileni şi-au asumat răspunderea şi au votat, pe 29 decembrie 2010, proiectul de hotărâre prin care se interzice comercializarea produselor etnobotanice pe teritoriul municipiului Brăila.?
Hotărârea interzice distribuirea, oferirea gratuită, transmiterea sau intermedierea transmiterii plantelor, produselor vegetale şi/sau substanţelor care ar putea avea efecte similare celor ale plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi pshihotrope.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Etnobotanice, telefoane şi cărţi de identitate lăsate gaj, găsite de Poliţie într-o acţiune de control Peste 150 de plicuri cu substanţe etnobotanice, precum şi telefoane mobile, sume de bani nejustificate, cărţi de identitate lăsate gaj în schimbul achiziţionării de produse au fost găsite de poliţiştii dâmboviţeni la trei societăţi comerciale din Târgovişte, în urma unui control amplu pe linia comercializării...
Acţiune de verificare a magazinelor care comercializează etnobotanice în Bucureşti O echipă mixtă formată din poliţişti, specialişti de la Garda Financiară şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a efectuat o acţiune în vederea verificării magazinelor care comercializează produse cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii, altele decât cele reglementate, informează...
IGSU: Aproximativ 3.000 de sancţiuni aplicate în această săptămână, în urma a 1.180 de controale Personalul specializat din componenţa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a desfăşurat, în această săptămână, 1.180 de controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.905 sancţiuni contravenţionale - 2.344 avertismente şi 561 amenzi -, în cuantum de 2.227.904 lei, informează...
Brăila: Nouă localităţi din judeţ sunt în continuare fără curent electric Nouă localităţi din judeţul Brăila sunt în continuare fără curent electric, după cum a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, lt.col. Ştefan Stoian.
Percheziţii DIICOT la traficanţi de droguri; 52 de consumatori, internaţi de urgenţă în spital Procurorii DICOT împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat 28 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Tulcea în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de mare...
Sancţiuni la SJU Constanţa, ca urmare a unei anchete a Avocatului Poporului Avocatul Poporului anunţă că Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a aplicat sancţiuni contravenţionale şi a dispus reluarea operaţiunii de dezinsecţie la Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.