Cele mai citite
 


Gripa porcină în America de Sud: numărul deceselor a crescut la 40
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Buenos Aires, 1 iulie /Agerpres/ - Numărul deceselor atribuite gripei porcine a crescut la 40 în America de Sud, cu victime noi în Argentina şi Chile, unde se preconizează că pandemia îşi va atinge apogeul în următoarele săptămâni, pe fondul iernii australe, relatează AFP.

Cinci noi decese au fost anunţate în Argentina, unde au fost înregistraţi 26 de morţi dintr-un total de 1587 de pacienţi, şi patru în Chile, unde dintre cei 6211 pacienţi, 12 au murit.

Într-un alt stat din regiune, Columbia, numărul persoanelor care au murit din cauza virusului H1N1 este de două.

În Brazilia, unde iarna nu este atât de aspră, au fost anunţate 70 noi cazuri de îmbolnăvire, ajungându-se astfel la un total de 522 de pacienţi.

În întreaga lume, virusul a infectat 59.814 persoane, în 113 ţări şi teritorii, conform unui bilanţ publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care ridică la 263 numărul deceselor. AGERPRES/(Daniel Duncă)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Noi cazuri de gripă A (N1H1) confirmate în Australia, Thailanda, Noua Zeelandă Melbourne, 1 iulie /Agerpres/ - Doi australiani au murit în urma contractării gripei A (H1N1), ridicând bilanţul morţilor provocate de virus în Australia la 7, notează Associated Press. Ofiţerul-şef adjunct pentru sănătate din Victoria, Rosemary Lester, a declarat luni că cei doi bărbaţi, în vârstă...
Brazilia: 69 de cazuri noi de gripă porcină Brasilia, 1 iulie /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii din Brazilia a înregistrat 69 de noi cazuri de gripă porcină, ridicând la 591 numărul persoanelor contaminate de virusul A/H1N1 în această ţară, de patru ori mai multe decât în urmă cu o săptămână, informează AFP.
Primul caz de gripă porcină în Lituania Vilnius, 1 iulie /Agerpres/ - Ministerul lituanian al Sănătăţii a anunţat vineri primul caz confirmat de gripă porcină din ţară, informează AFP şi Reuters.