Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Ministerul bulgar al Sănătăţii a cheltuit pe salarii 25 mln. euro, destinaţi pacienţilor
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul bulgar al Sănătăţii a cheltuit pe salarii 25 milioane de euro cu care ar fi trebuit să asigure medicamente scumpe pentu pacienţi, arată un raport al Curţii de Conturi. Documentul, care se referă la perioada 2006-2009, a fost prezentat luni de directorul curţii Valeri Dimitrov.
Curtea de Conturi a verificat 22 de spitale bulgăreşti prin care în patru ani au trecut 478.518 de pacienţi. Potrivit datelor prezentate de Dimitrov, o parte din banii destinaţi medicamentelor care ar fi putut salva viaţa pacienţilor au fost daţi pentru salarii sau pentru renovarea clădirilor. Această situaţie a dus la formarea unor liste de aşteptare şi unii pacienţi au aşteptat chiar şi trei luni înainte să-şi primească medicamentele la care aveau dreptul.

Olga Dimitrova, care a condus echipa ce a efectuat controlul, a afirmat că Bulgaria încă nu a are un sistem de informaţii care ar permite un control mai strict şi o transparenţă mai mare în activitetea ministerului. Crearea acestui sistem a fost recomandată încă în anul 2005, dar el nu este utilizabil nici astăzi, în ciuda faptului că ministerul a cheltuit peste un milion de euro pentru crearea sa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raport ANA: Rutele de traficare a drogurilor au rămas stabile Rutele de traficare a drogurilor au rămas anul trecut stabile, fiind aceleaşi folosite de reţelele de crimă organizată ca în anul precedent, arată Raportul naţional privind situaţia drogurilor pe anul 2012 lansat joi de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
Raport elaborat de OEDT: Un sfert dintre adulţii europeni au consumat droguri ilegale Cel puţin 85 de milioane de adulţi europeni au consumat un drog ilegal într-un anumit moment din viaţa lor, ceea ce înseamnă un sfert din populaţia adultă a Europei, relevă Raportul european privind drogurile elaborat de Observatorul European de Droguri şi Toxicomanie (OEDT) şi lansat marţi.
(Corespondenţă) 2.000 de copii sunt abandonaţi anual în Bulgaria (revista presei) Sofia, 11 mar - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: În fiecare an 2.000 de copii bulgari sunt abandonaţi de părinţi, arată un raport al centrului naţional pentru prevenirea abandonării copiilor, citat vineri de cotidianul sofiot Sega. Asistenţii sociali au prevenit abandonarea a 94 de nou-născuţi...
(Corespondenţă) România, codaşă în UE la implementarea acţiunilor pentru siguranţa pacienţilor recomandate de Consiliu (raport al CE) Bruxelles, 15 nov - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: România se numără, alături de Grecia, printre statele Uniunii Europene care au implementat cele mai puţine dintre cele 13 acţiuni incluse într-o recomandare a Consiliului din 2009 privind siguranţa pacienţilor, inclusiv profilaxia...
România, Ungaria şi Bulgaria, vizate de cele mai multe investigaţii OLAF privind fraude cu fonduri europene Mai mult de o treime dintre investigaţiile făcute în 2014 de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) privind presupuse cazuri de fraudă cu fonduri UE au vizat România, Ungaria şi Bulgaria, conform raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut, informează Euronews.
Scorul în cursa subvenţiilor UE: Letonia prima, România ultima România şi Bulgaria au rămas la coada clasamentului ţărilor beneficiare de subvenţii ale UE, deşi România a primit o menţiune de onoare pentru munca grea pe partea de aplicare, se arată în cel mai recent raport al KPMG pe tema fondurilor UE în Europa Centrală şi de Est - Raportul privind progresele în...