Cele mai citite
 


Incidenţa cancerului pulmonar la britanicele de peste 60 de ani, dublă faţă de anii 1970
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Incidenţa cancerului pulmonar la femeile în vârstă de peste 60 de ani a crescut de mai mult de două ori în Marea Britanie faţă de mijlocul anilor 1970, potrivit cifrelor puse la dispoziţie de organizaţia caritabilă Cancer Research UK, transmite luni BBC News.
Statistica arată că rata îmbolnăvirilor a crescut de la 88/100.000 în 1975, la 190/100.000 în 2008.

În acelaşi interval, incidenţa cazurilor la bărbaţi s-a redus de la 23.400 la 19.400. Situaţia este explicată prin faptul că proporţia de bărbaţi fumători a atins un punct maxim înainte de 1960, în următoare două decenii ea crescând în rândul femeilor.

Per ansamblu, numărul de femei diagnosticate cu cancer la plămâni a crescut de la circa 7.800 în 1975, la peste 17.500 în 2008.

Fumatul cauzează în jur de 90% din cancerele pulmonare, motiv pentru care Cancer Research UK cere intensificarea eforturilor de combatere a acestui obicei, mai notează BBC News.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de informare cu privire la cea mai agresivă formă de cancer - cancerul pulmonar Liga Română de Cancer şi Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continuă şi în 2012 campania de prevenţie, informare şi educare cu privire la cancerul pulmonar, se arată într-un comunicat de presă al Ligii emis joi.
Fumatul si poluarea – factori de risc pentru cancerul pulmonar Campanie de informare cu privire la cea mai agresiva forma de cancer – cancerul pulmonar Cu ocazia Lunii Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Pulmonar, Liga Română de Cancer si Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continua si in 2012 campania de preventie, informare si educare...
Prof. Carmen Monica Pop: Incidenţa cazurilor de tuberculoză, în continuare mare în România în raport cu ţările din UE Incidenţa cazurilor de tuberculoză (TBC) în România a înregistrat o uşoară scădere în ultimii ani, însă boala continuă să ne situeze pe ultimul loc în UE şi pe poziţia trei sau patru pe continent, înaintea unor ţări din fostul bloc comunist, a declarat pentru AGERPRES prof.dr. Carmen Monica Pop, şeful...
Cancerul pulmonar - Cauze, Simptomatologie Cancerul pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate datorată neoplaziilor, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Prevalenţa lui este depăşită doar de cancerul de prostată şi de cancerul mamar, însă mortalitatea prin cancerul pulmonar nu este încă surclasată de nici o altă...
Dorin Vancea (SRP): Dacă interzicem fumatul în spaţiile publice, scădem numărul celor cu cancer pulmonar Preşedintele Secţiunii de Cancer Pulmonar din Societatea Română de Pneumologie (SRP), prof.dr. Dorin Vancea, cere autorităţilor române să preia modelul din Vestul Europei şi să interzică cât mai repede fumatul în spaţiile publice, aceasta fiind principala cauză a cancerului bronhopulmonar, "cel mai rău...
'Top 10 întrebări despre cancerul pulmonar', un ghid disponibil de marţi la chioşcurile de presă şi online Un ghid destinat persoanelor diagnosticate cu cancer pulmonar, intitulat "Top 10 întrebări despre cancerul pulmonar", care cuprinde şi un dicţionar explicativ al termenilor folosiţi în practica medicală, va fi lansat în această săptămână.