Cele mai citite
 


Braşov: Campanie de informare privind hepatita
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAHR) a început, luni, la Braşov, cea de a doua ediţie a campaniei intitulate 'Ziua femeii cu hepatită', cu sprijinul Primăriei din localitate.
Tema din acest an a campaniei este 'Să recunoaştem hepatita', Braşovul fiind primul oraş din cele şapte prevăzute a se derula proiectul şi anume Arad, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti.
Pe lângă pacienţii cu probleme hepatice, la lansarea campaniei au participat cetăţeni şi angajatori interesaţi să se informeze, direct de la medici, despre modul de transmitere a virusului hepatic de tip B şi C.
Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, Marinela Debu, a declarat, pentru AGERPRES, că se intenţionează ca, în acest an, asociaţia să facă o informare corectă la nivelul angajatorilor, întrucât s-a observat o tendinţă de discriminare la locurile de muncă a celor bolnavi de hepatită, 'nu din rea-voinţă, ci mai mult din necunoaştere'.
'Campania din luna martie este doar începutul unor acţiuni care vor continua pe tot parcursul anului. Am iniţiat această campanie anul trecut şi ne-am dat seama că trebuie să continuăm venind în întâmpinarea unui public cât mai diversificat', a precizat preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România.
Estimările arată că aproximativ 4,8% dintre români sunt afectaţi de virusul hepatitei B şi aproximativ 3,25% de virusul hepatitei C.
Netratată, hepatita B evoluează în ciroză hepatică la aproximativ 30% dintre pacienţi, iar virusul hepatitei B este responsabil de 70% din cancerele hepatice primitive.
În cazul hepatitei C, aproximativ 80% din infecţiile acute se cronicizează. Un sfert din cei cu hepatita cronică C dezvoltă ciroză hepatică, iar unul din cinci pacienţi cu hepatită cronică C dezvoltă cancer hepatic.
Problemele cu care se confruntă pacienţii cu hepatită sunt în prezent cele legate de terapia antivirală.
'În judeţe precum Iaşi, Galaţi, Brăila, Suceava, listele de aşteptare pentru terapia antivirală sunt de doi ani, iar la Braşov - un an', a precizat Marinela Debu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de informare privind testarea şi tratamentul hepatitei B şi C Numărul persoanelor afectate de hepatite B şi C dar şi de ciroze va creşte, a subliniat doctor infecţionist Adriana Moţoc, marţi, în conferinţă de presă.
Campanie de conştientizare asupra importanţei depistării infecţiei cu virusuri hepatice B, C şi D Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), în parteneriat cu Societatea Naţională de Medicină a Familiei (SNMF) şi Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România (SOGR), va derula începând din 1 martie cea de-a cincea ediţie a "Ziua Mamei cu Hepatită".
Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, iniţiată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), în 2008, se marchează, în fiecare an, la 28 iulie. Scopul acestei zile este de a schimba destinul oamenilor infectaţi cu hepatită virală cronică.
Campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi", lansată la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Societatea Naţională de Medicina Familiei au lansat miercuri, la Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi".
Braşov: Pacienţii cu hepatita C sunt îngrijoraţi că noile terapii nu sunt trecute pe lista medicamentelor compensate Pacienţii cu hepatita C din România îşi exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că noile terapii, care le pot salva vieţile, nu se află pe lista medicamentelor compensate.
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România Hepatita C poate dubla costurile sistemului sanitar până în 2040