Cele mai citite
 


Timiş: Dosare penale pentru administratorii unor magazine de plante etnobotanice
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Administratorilor a trei din cele şase magazine din Timişoara în care se comercializează plante etnobotanice li s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi falsificare de alimente sau alte produse, în urma verificărilor efectuate de echipe mixte de control.
De asemenea, au fost ridicate în vederea expertizării aproximativ 300 de plicuri cu substanţe cu efecte psihoactive şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 34.000 de lei, fiind dispusă suspendarea activităţii pentru patru dintre societăţile comerciale controlate.
'Echipele mixte (organizate pe baza unui ordin al prefectului - n.r.) au efectuate, în ultima săptămână, mai multe astfel de controale, constatându-se nereguli privind calitatea produselor comercializate, dar şi legalitatea actelor de comerţ', a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei.
Pe 17 februarie, prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a emis un ordin comun pentru constituirea echipelor mixte care efectuează controale, conform competenţelor legale, în locurile sau în mediile în care se produc, se comercializează, se utilizează sau se consumă substanţe sau produse noi cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii, altele decât cele reglementate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Consilierii PDL vor să se pună lacăt pe magazinele 'de vise' Democrat-liberalii din Consiliul Local Timişoara (CLT) vor închiderea tuturor magazinelor 'de vise' din oraş, iniţiind şi un proiect de hotărâre de consiliu local care să stopeze vânzarea de plante etnobotanice.
Timiş: Magazinele de etnobotanice vor fi verificate zilnic de echipe mixte de control Magazinele din Timişoara care au intrat în vizorul autorităţilor pentru că vând produse etnobotanice vor fi controlate zilnic de o echipă mixtă.
Timiş: Consumul de droguri de către minori începe de la neglijenţa părinţilor faţă de copii Consumul de droguri în rândul minorilor creşte, în cele mai multe cazuri, din cauza neglijenţei familiei faţă de copiii lor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, comisar-şef Mihaela Tomiţă de la Centrul Antidrog Timişoara.
Timiş: Primarul Robu cere controale la magazinele care vând etnobotanice Primarul Nicolae Robu a cerut verificarea comerţului cu etnobotanice în magazinele din Timişoara, după ce a primit mai multe sesizări în acest sens.
Magazinele 'etnobotanice', în atenţia poliţiei Poliţia Română a întreprins, pe parcursul acestui an, numeroase activităţi de identificare şi monitorizare a aspectelor legate de comercializarea, prin magazinele de tip etnobotanic, a unor substanţe care produc efecte similare drogurilor.
Primarul Cristian Popescu-Piedone a verificat magazinele etnobotanice Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, a început, în noaptea de marţi spre miercuri, o acţiune de verificare a modului în care îşi desfăşoară activitatea magazinele care comercializează plante etnobotanice, având în vedere numeroasele sesizări primite...