Cele mai citite
 


Ottawa interzice biberoanele care conţin bisfenol
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Ottawa, 1 iulie /Agerpres/ - Canada a hotărât vineri să interzică biberoanele din plastic rigid pe bază de bisfenol A, devenind astfel prima ţară din lume care ia o astfel de măsură categorică referitoare la acest compus chimic, potrivit AFP.

 

Canada este prima ţară care adoptă un regulament de interzicere a biberoanelor din policarbonat cu conţinut de bisfenol A”, a declarat ministrul sănătăţii Leona Aglukkaq.

„Vrem să asigurăm părinţii că îşi pot hrăni fără teamă bebeluşii cu biberonul”, a adăugat ministrul.

Bisfenolul A sau BPA este folosit pentru producerea de policarbonat, un plastic dur transparent care intră în compoziţia a numeroase produse, în special a biberoanelor. La contactul cu lichidul cald sau fierbinte, policarbonatul eliberează bisfenol A care poate fi apoi ingerat.

Ministerul canadian al Sănătăţii a afirmat că a ajuns la concluzia că rata de expunere pentru nou-născuţi şi copii care au cel mult 18 luni nu este atât de importantă încât să aibă vreun efect asupra sănătăţii, dar din motive de precauţie a hotărât să interzică acest produs deoarece „unele studii exprimă anumite îndoieli în ceea ce priveşte posibilele efecte ale dozelor reduse de BPA”.AGERPRES/(Elena Dumbravă)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Uniunea Europeană interzice biberoanele care conţin bisfenol A Ţările Uniunii Europene (UE) au hotărât să interzică, începând de primăvara viitoare, producţia şi comercializarea biberoanelor care conţin bisfenol A, compus chimic controversat folosit la fabricarea materialelor plastice utilizate în alimentaţie, a anunţat Comisia Europeană (CE), citată de AFP.
Nouă biberoane din zece ar fi periculoase Nouă biberoane din zece conţin bisfenol A (BPA), o substanţă care ar fi la originea multor tipuri de cancer, dar şi a unor cazuri de sterilitate sau de obezitate. Senatorul belgian Philippe Mahoux propune interzicerea lor, informează agenţia Belga.
Vrancea: 33 de biberoane retrase de pe piaţă Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea au retras de la comercializare 33 de biberoane pentru sugari care nu erau corespunzătoare normelor în vigoare, ele neavând specificat dacă au în componenţă substanţa Bisfenol A, a declarat, joi, pentru AGERPRES, şeful DSP, Cătălin Graur.
Biberoanele pe bază de bisfenol A interzise în întreaga UE începând de miercuri Compusul chimic bisfenol A /BPA/ va fi interzis în fabricarea biberoanelor începând de miercuri şi toate produsele care conţin această substanţă, prezentă în numeroase recipiente de plastic alimentare, vor fi retrase de pe piaţă în toate statele membre ale Uniunii Europeane, a anunţat marţi Comisia Europeană...
Plasticul alimentar: Bisfenolul A nu ameninţă sănătatea /AESA/ Bruxelles, 30 sep /Agerpres/ - Bisfenolul A, un compus chimic utilizat la fabricarea ambalajelor pentru alimente, interzis în Danemarca şi Franţa, nu prezintă riscuri pentru sănătate, a afirmat joi Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor /AESA/, cu sediul la Parma /Italia/, citată de France 24...
Un studiu leagă Bisfenolul A de un posibil risc de pierdere a sarcinii Un nou studiu sugerează că niveluri mari de Bisfenol A, o substanţă chimică aflată în multe produse din plastic şi cutii de conservă, ar putea mări riscul de pierdere a sarcinii la femeile care sunt predispuse la această problemă sau care au probleme în a rămâne însărcinate, informează luni Associated...