Cele mai citite
 


Vrancea: Cinci cazuri de gripă cu virusul AH1N1
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii au confirmat cinci cazuri noi de gripă tip AH1N1 în judeţul Vrancea, informează luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Este vorba de două femei de 54 şi, respectiv, 22 de ani, din Focşani şi Bordeşti, o fetiţă de 13 ani din Suraia şi doi bărbaţi de 29 şi 30 de ani, din Focşani, respectiv Năneşti. Conform reprezentanţilor DSP Vrancea, cele cinci persoane au fost internate în spital, iar la externare erau clinic sănătoase.
Medicii spun că, deşi nu se cunosc cauzele contractării virusului de tip AH1N1, cele cinci persoane diagnosticate nu au legătură între ele.
Potrivit DSP, până în prezent, în judeţul Vrancea, au fost confirmate opt cazuri cu gripă de tipul AH1N1 şi 18 cazuri cu gripă de tip B.
De asemenea, medicii de la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din Focşani se confruntă cu foarte multe cazuri de gripă sezonieră.
'În ultima perioadă, fiind multe cazuri (de gripă sezonieră - n.r.), nu se mai recoltează probe, ci se pune diagnosticul epidemiologic de gripă, după simptomele pe care le are pacientul. Au fost foarte mulţi pacienţi, dar niciun caz nu a fost foarte grav', a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Focşani, Alina Pelin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...
Vrancea: Anchetă în cazul bărbatului decedat după ce a fost 'plimbat' de la un spital la altul Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a demarat o anchetă în cazul bărbatului din Tecuci, care a decedat săptămâna trecută, după ce a fost 'plimbat' timp de trei zile de la un spital la altul, directorul DSP Vrancea, dr Cătălin Graur declarând pentru AGERPRES, că investigaţia, începută la nivelul...
Vrancea: Nu s-a confirmat suspiciunea de gripă nouă Testele realizate la Institutul ''Cantacuzino'' sunt negative pentru cei doi vrânceni suspectaţi că s-ar fi infestat cu virusul AH1N1, după ce au intrat în contact cu un cetăţean diagnosticat cu gripă nouă.
Vrancea: Peste 10.000 de vrânceni vaccinaţi împotriva gripei AH1N1 Focşani, 13 ian /Agerpres/ - Peste 10.000 de vrânceni s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1 de la începutul campaniei de vaccinare, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
Vrancea: 50 de persoane au apelat la medicii Spitalului din Focşani după ce au fost muşcate de animale Un număr de 50 de locuitori ai judeţului Vrancea, 14 dintre ei numai în luna mai, au apelat de la începutul anului la medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Focşani după ce au fost muşcaţi de animale, relevă o statistică a instituţiei. D