Cele mai citite
 


Senatul a adoptat proiectul de lege care reglementează activitatea zilierilor
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional de către zilieri, prioritate legislativă a Guvernului.
Proiectul de lege reglementează încheierea unui contract pe o perioadă de o zi între beneficiarul de lucrări şi zilier. Acest contract va fi înregistrat într-un registru de evidenţă al zilierilor, care să ateste, printre alte informaţii referitoare la cele două părţi atât data de începere, cât şi cea de terminare a lucrării, precum şi primirea remuneraţiei.
Viitoarea lege prevede, în mod limitativ, domeniile în care se pot exercita activităţi cu caracter temporar: cel al agriculturii, vânătorii şi pescuitului, silviculturii, pisciculturii, pomiculturii, spectacolelor, producţiilor cinematografice şi audiovizuale, precum şi activităţilor gospodăreşti.
Conform proiectului, pentru aceste activităţi nu se datorează contribuţii sociale obligatorii, iar sarcina plăţii impozitului revine angajatorului.
Proiectul de act normativ a primit, iniţial, un raport de respingere din partea comisiei de resort, reprezentanţii PSD criticând atât modul în care acesta este redactat - senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, cât mai ales faptul că, deşi plata impozitului revine angajatorului, banii vor fi scăzuţi tot din plata efectuată zilierului, iar acesta nu are 'o minimă certitudine' că va beneficia de o pensie şi de servicii de sănătate - senatorul PSD Toni Greblă.
Plenul a adoptat propunerea legislativă cu 48 de voturi pentru, 42 împotrivă şi nicio abţinere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Procedură inedită - retragerea de la promulgare a OUG privind reorganizarea MAI (sinteză) Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Retragerea unei ordonanţe de urgenţă de la promulgare, adoptată de Senat în calitate de cameră decizională, a fost săptămâna aceasta, dacă nu o premieră absolută, cel puţin o procedură foarte rar întâlnită în activitatea senatorilor.
Comunicat de presă - Consiliul Judeţean Sibiu Conferinţa de presă, joi, 14 iulie 2016
Europarlamentarii PSD solicită Guvernului să ceară sprijin european în cazul copiilor din Argeş cu infecţii digestive Europarlamentarii PSD solicită Guvernului să ceară sprijin european în cazul copiilor din Argeş care suferă de infecţii digestive, considerând inacceptabil faptul că, nici până la acest moment, nu a fost constituită o celulă de criză la nivelul Ministerului Sănătăţii.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 - grupaj II Bucureşti, 3 ian /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
ANRP şi Ministerul Justiţiei primesc cele mai mari sume suplimentare, la a treia rectificare bugetară Bucureşti, 29 nov /Agerpres/ - Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor /ANRP/ va primi sume suplimentare de 457 milioane lei pentru plata despăgubirilor stabilite în sarcina instituţiei prin titluri executorii, iar Ministerul Justiţiei - 414,5 milioane lei, în principal pentru plata ...