Cele mai citite
 


Călăraşi: Al cincilea caz de gripă tip B din judeţ, confirmat la un copil
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Călăraşi, 8 mar /Agerpres/ - Al cincilea caz de gripă tip B la nivelul judeţului în acest sezon a fost confirmat la un copil care se află în colectivitate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Potrivit acesteia, cazul nu a necesitat internare, iar la ora actuală starea copilului este bună.
În sezonul 2010-2011 au fost confirmate în judeţul Călăraşi de Laboratorul Naţional de Gripă din Institutul Cantacuzino un număr de unsprezece cazuri, dintre care şase cu tulpină de virus gripal A /H1N1 şi cinci cazuri cu tulpină de virus gripal B.
Camelia Truică a precizat că la nivel naţional circulă tulpinile A/H1N1, A/H3N2 şi B, iar toate aceste trei tulpini se regăsesc în vaccinul gripal utilizat în acest sezon.
La nivelul judeţului Călăraşi, numărul total al persoanelor vaccinate până la această dată cu vaccin gripal achiziţionat de Ministrul Sănătăţii a ajuns la 21.450.
La nivel naţional, de la începutul sezonului actual de supraveghere (octombrie 2010) şi până la sfârşitul lunii februarie s-au înregistrat 497 cazuri de gripă confirmate, dintre care 283 cazuri cu tulpina A/H1N1, 212 cazuri cu tulpina B şi două cazuri cu tulpina A/H3N2. Din totalul cazurilor confirmate de gripă, 21 au evoluat spre deces.
La nivelul judeţului Călăraşi nu s-au înregistrat decese prin ARI/IGripă/Pneumonie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Al doilea caz de gripă tip B din judeţ, confirmat la un copil Călăraşi, 22 feb /Agerpres/ - Al doilea caz de gripă tip B la nivelul judeţului în acest sezon a fost confirmat la un copil din municipiul Călăraşi care nu se află în colectivitate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia Truică...
Călăraşi: Primul caz de gripă tip B din judeţ, confirmat la un copil Primul caz de gripă tip B din judeţ în acest sezon a fost confirmat la un copil din municipiul Călăraşi care nu se află în colectivitate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia Truică.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Călăraşi: Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la un copil de patru ani, din municipiul Călăraşi, a informat luni, printr-un comunicat, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DSP).
Galaţi: Primul caz de gripă din actualul sezon rece Primul caz de gripă din acest sezon rece, din judeţul Galaţi, a fost confirmat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti, a declarat marţi presei directorul DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Călăraşi: Peste 7.000 de persoane vaccinate împotriva gripei noi Aproximativ 7.080 persoane au fost vaccinate cu vaccin gripal pandemic la nivelul judeţului Călăraşi, a precizat, miercuri, medicul epidemiolog, Camelia Truică.