Cele mai citite
 


A murit cea mai bătrână femeie de pe continentul european
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Roma, 1 iulie /Agerpres/ - Italianca Lucia Lauria, cea mai bătrână femeie din Europa, a decedat duminică la vârsta de 113 ani, în localitatea sa natală Pietrapertosa din sudul ţării, transmite agenţia ANSA.

Întoarsă doar urmă cu câteva zile în satul său natal unde s-a născut la 4 martie 1896, Lucia Lauria a încetat din viaţă în cursul dimineţii. La cei 113 ani, trei luni şi 24 de zile, Lucia a fost considerată decana de vârstă a continentului european. O franţuzoaică, Eugénie Blanchard, are de fapt o vârstă mai înaintată decât Lucia Lauria, dar ea trăieşte în Guadelupa, teritoriu francez de peste mări.

După decesul Lauriei, decana de vârstă a continentului european rămâne englezoaica Florrie Baldwin, 113 ani, născută la 31 martie 1896, conform listei întocmite de 'Gerontology Research Group'.

Decana de vârstă a umanităţii - pentru ambele sexe - este americana Gertrude Baines, de 115 ani. AGERPRES / (AS)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Tânărul decedat în accident de muncă va salva alte vieţi. Ficatul, transplantat la o femeie din Cluj Tânărul de 34 de ani, aflat în moarte cerebrală după ce a fost victima unui accident de muncă, marţi, chiar în prima lui zi la noul job, va reuşi, datorită operaţiilor de prelevare care au avut loc începând de joi noaptea, să salveze mai multe vieţi, acesta fiind unul din rarele cazuri din România în...
Ebola/Hotelul în care a fost cazat britanicul decedat joi la Skopje a fost sigilat, iar personalul izolat Hotelul în care a fost cazat britanicul care a murit joi într-un spital din Skopje la câteva ore după internare a fost sigilat, iar autorităţile verifică dacă decesul a fost cauzat de virusul care provoacă Ebola. De asemenea, un alt cetăţean britanic şi personalul hotelului au fost izolaţi, informează...
Australia: O femeie a decedat după ce a fost atacată de un rechin, în apropierea oraşului Perth O femeie a murit după ce a fost atacată de un rechin în apropierea oraşului Perth, de pe coasta de vest a Australiei, la două zile după ce un surfer a decedat din cauza rănilor suferite într-un incident similar, relatează duminică DPA.
Sibiu: Pacientul decedat, cu diagnostic de bronhopenumonie, avea virusul gripal AH1, precizează DSP Pacientul din judeţul Sibiu care a murit, fiind diagnosticat cu bronhopneumonie, avea virusul gripal de tip AH1, fapt descoperit în urma necropsiei, susţine Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.
Britanicul decedat în Macedonia nu avea probabil Ebola, afirmă autorităţile de la Skopje Cetăţeanul britanic decedat joi la Skopje nu contractase probabil virusul Ebola, au indicat vineri autorităţile macedonene, care au plasat totuşi în carantină 35 de persoane care au fost în contact cu defunctul, relatează AFP.
Vaslui: Bătrânul decedat după ce a i s-a refuzat internarea a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii Medicii legişti vasluieni au stabilit că bătrânul de 83 de ani, decedat la scurt timp după ce a părăsit Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad, a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii.