Cele mai citite
 


Fotbal: Puyol va dona Crucii Roşii Internaţionale premiul de 100.000 euro acordat de UEFA
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 8 mar /Agerpres/ - Căpitanul echipei FC Barcelona, Carles Puyol, va dona Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) premiul în valoare de 100.000 euro, pe care îl va primi în această seară (marţi) din partea UEFA, după ce a fost ales căpitanul Echipei Anului 2010, precizează agenţia EFE, recepţionată de Agerpres.
Fundaşul catalan a fost desemnat căpitanul acestei echipe după ce a primit 230.000 de voturi pe pagina oficială a forului continental.
Puyol va primi cec-ul în valoare de 100.000 euro înaintea meciului pe care Barca îl va disputa pe teren propriu cu Arsenal, în manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Banii donaţi de internaţionalul spaniol către CICR vor fi utilizaţi pentru finanţarea programului de recuperare fizică a victimelor minelor antipersonal din Afganistan.
'Mă simt fericit că pot face această contribuţie în favoarea persoanelor care au avut mai puţin noroc şi sper că banii vor putea ajuta la îmbunătăţirea vieţii acestora', a precizat Puyol într-un comunicat.
UEFA colaborează din 1997 cu Crucea Roşie Internaţională în cadrul campaniei împotriva minelor antipersonal, de care au beneficiat 90.000 de victime şi alte persoane invalide, de la iniţierea acesteia, în urmă cu 23 de ani.
În Afganistan, organizaţia umanitară furnizează proteze, oferind totodată terapie şi orientare vocaţională victimelor minelor, pentru ca acestea să se poată reintegra în societate.
Puyol nu va evolua în meciul cu Arsenal, din cauza unei accidentări la genunchi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Crucea Roşie atrage atenţia că a fost uitat conflictul din Afganistan Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a evidenţiat joi că a fost uitat conflictul din Afganistan şi a avertizat că această situaţie face să crească riscul de accentuare a 'discrepanţei dintre necesităţile populaţiei şi capacitatea organismelor internaţionale şi locale de a le satisface', potrivit...
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Crucea Roşie: Aproximativ un milion de irakieni este posibil să fugă din calea luptelor de la Mosul Numărul irakienilor strămutaţi ar putea ajunge la un milion în următoarele luni, deoarece luptele se intensifică în jurul oraşului Mosul, fieful Statului Islamic (SI), şi în alte locuri, a avertizat vineri, din Geneva, Crucea Roşie, citată de agenţia DPA.
Yemen: Situaţia umanitară este 'catastrofală' la Aden (Crucea Roşie) Situaţia umanitară din Yemen este 'foarte critică', 'catastrofală' cu precădere la Aden, al doilea oraş al ţării, scenă a unor lupte zilnice între partizanii şi adversarii preşedintelui yemenit, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Crucii Roşii, informează AFP.