Cele mai citite
 


Mehedinţi: Fonduri economisite la bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă din renegocierea contractelor
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta-Turnu Severin, 8 mar /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin a economisit suma de aproximativ 530.000 de lei începând cu luna ianuarie datorită renegocierii contractelor de prestări de servicii şi achiziţii de medicamente, materiale sanitare şi servicii.
Managerul unităţii spitaliceşti, Claudiu Zară, a declarat marţi pentru AGERPRES că această soluţie a fost adoptată imediat ce managementul acesteia a fost preluat de firma privată Tetraedru Bucureşti.
'Fondurile alocate de la bugetul de stat nu sunt în măsură să ne asigure o desfăşurare în condiţii normale a activităţilor spitaliceşti. De aceea am recurs la această măsură cu care au fost de acord şi partenerii noştri', a precizat Zară.
Potrivit sursei citate, SJU din Drobeta-Turnu Severin are facturi ieşite din termenul de plată în valoare de circa două milioane de lei, debit pe care nu-l puteam achita din banii repartizaţi de Consiliul Judeţean Mehedinţi fără să fie afectate activităţile curente.
'În perioada care urmează ne pregătim să externalizăm, în scopul reducerii cheltuielilor, serviciile de contabilitate, resurse umane şi juridice. Cu banii obţinuţi prin diminuarea efortului financiar bugetar intenţionăm să achiziţionăm echipamente medicale de ultimă generaţie pentru tratarea diverselor afecţiuni', a afirmat Zară.
În context, el a mai arătat că prin renunţarea la achiziţionarea medicamentelor scumpe se va reuşi economisirea a zeci de mii de lei, fără să exite riscul punerii în pericol a sănătăţii sau vieţii celor 1.142 de bolnavi internaţi în SJU din Drobeta-Turnu Severin. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Fonduri pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin va primi suma de două milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare.
Mehedinţi: Medicul Victor Maliborschi, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Medicul ortoped Victor Maliborschi este manager cu drepturi depline al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin pentru următorii trei ani, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al SJU dr. Cristian Jianu.
Mehedinţi: Restanţele la plata medicamentelor se ridică la şapte milioane de lei Datoriile la furnizorii de medicamente şi materiale sanitare ale spitalului Judeţean de urgenţă din Drobeta-Turnu Severin se ridică la 7 milioane de lei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Cristian Jianu.
Mehedinţi: Bani pentru achitarea arieratelor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin a obţinut, în luna decembrie, de la bugetul de stat, suma de 2,3 milioane de lei, pentru plata arieratelor şi aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi...
Mehedinţi: Saloane cu regim hotelier la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin Cinci saloane cu regim hotelier au fost amenajate în cadrul secţiilor de Neurologie şi Chirurgie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii, Roxana Bichiş.
Mehedinţi: Fonduri pentru reabilitarea unei părţi din Spitalul Judeţean Consiliul Judeţean Mehedinţi a repartizat 1,2 milioane lei pentru reabilitarea unei părţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin.