Cele mai citite
 


Marea Britanie înregistrează al doilea deces de gripă porcină
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Londra, 1 iulie /Agerpres/ - Un pensionar scoţian a murit sâmbătă seară de gripă porcină, ridicând la două numărul deceselor care au legătură cu virusul A/H1N1 în Marea Britanie, informează duminică Ministerul Sănătăţii, citat de Reuters şi AFP. Bărbatul, în vârstă de 73 de ani, a murit sâmbătă seară în spitalul Royal Alexandra din Paisley, Scoţia.

”Deşi este cunoscut că pacientul avea gripă porcină, ştim în acest moment că el avea şi alte probleme de sănătate. Este important să ne amintim că majoritatea celor care au gripă porcină suferă de simptome relativ uşoare. Familia a solicitat ca identitatea pacientului să fie ţinută secretă”, a indicat ministrul scoţian al sănătăţii, Nicola Sturgeon.

Primul deces de gripă porcină din Europa a avut loc tot în Scoţia, la 14 iunie. AGERPRES/(Florin Ştefan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Peste 500 de noi cazuri de gripă porcină într-o singură zi Londra, 1 iulie /Agerpres/ - Peste 500 de noi cazuri de persoane contaminate cu virusul gripei porcine au fost confirmate vineri în Anglia, ridicând la 4.250 numărul total de îmbolnăviri din Marea Britanie, potrivit cifrelor oficiale, transmite AFP.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
A fost înregistrat primul deces de gripă porcină, la un bărbat din Capitală Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că a fost înregistrat primul deces de gripă porcină, la un bărbat din Capitală.
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.
Botoşani: Gripa porcină, confirmată la bărbatul de 54 de ani care a decedat marţi Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani confirmă că bărbatul de 54 de ani, care a decedat, marţi, în timp ce era transferat către o clinică din Iaşi, avea virusul grupei porcine.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.