Cele mai citite
 


Facebook intervine în prevenirea sinuciderilor
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
New York, 8 mar/Agerpres/ - Facebook, cea mai importantă reţea socială din lume, a pus la punct un sistem de avertizare pentru prevenirea riscului de sinucidere în rândul utilizatorilor săi. De acum, membrii reţelei îşi pot manifesta îngrijorarea faţă de un mesaj postat de un prieten, scrie site-ul maxisciences.com.
De acum înainte, Facebook poate fi anunţat că un prieten se gândeşte să se sinucidă, datorită unui nou sistem de avertizare. Utilizatorii alarmaţi de mesajul unui membru al reţelei pot completa şi trimite un formular în care trec URL (reperul uniform de resursă), numele persoanei şi reţelele la care este membru. Odată avertizaţi, moderatorii Facebook verifică credibilitatea informaţiilor şi decid să alerteze poliţia sau nu.

Moderatorii se declară totuşi foarte prudenţi în privinţa procedurii. Pentru moment, căutarea temenului 'sinucidere' pe Facebook trimite mai întâi utilizatorii la alte site-uri care pot ajuta o persoană în pericol. Numai după această rapidă sensibilizare formularul se poate accesa. Sistemul funcţionează experimental de trei luni. Până acum s-au înregistrat mai multe alarme şi toate s-au dovedit justificate. Procedura ar fi fost lansată după sinuciderea printr-o supradoză a unei utilizatoare a reţelei. Aceasta îşi împărtăşise intenţiile prin mesaje postate, rămase fără ecou. Facebook a fost criticată atunci pentru că nu a făcut nimic pentru a preveni incidentul. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială pentru prevenirea suicidului La 10 septembrie este marcată, în fiecare an, Ziua mondială pentru prevenirea suicidului, cu scopul de a informa şi de a conştientiza populaţia la nivel global cu privire la posibilitatea de a preveni actul suicidal, considerat în prezent cea mai mare problemă de sănătate publică.
Femeile care au pisici sunt mai predispuse la sinucidere Femeile care au una sau mai multe pisici sunt mai predispuse să aibă probleme de sănătate mentală şi să se sinucidă. Nu pisica este vinovată, ci un parazit care se află în litiera ei, numit Toxoplasma gondii, agentul toxoplasmozei, scrie 7sur7.be.
Înclinaţia spre sinucidere poate fi depistată în creier? Examinarea corpului calos, structură crucială a creierului, ar putea furniza indicaţii asupra înclinaţiei spre sinucidere a unei persoane, în orice caz dincolo de o anumită vârstă, scrie site-ul passionsante.be.
DIICOT: Percheziţii la proxeneţi din Timişoara şi Arad; printre clienţi, un judecător, un poliţist şi DJ Gino Manzotti Procurorii DIICOT efectuează joi dimineaţă 10 percheziţii domiciliare în municipiile Timişoara şi Arad, vizând destructurarea unei grupări ai cărei membri recrutau eleve de liceu pe care le obligau să practice prostituţia, printre clienţi fiind un judecător, un avocat, un medic, dar şi DJ Gino Manzotti...
Neamţ: Sinucidere la spitalul judeţean din Piatra Neamţ Un bătrân în vârstă de 72 ani, internat în secţia de chirurgie a spitalului judeţean de urgenţă din Piatra Neamţ, s-a sinucis, luni seara, după ce s-a aruncat în gol de la etajul al treilea al spitalului.
Facebook a lansat un apel pentru donaţii destinate sinistraţilor din Nepal Compania Facebook a lansat un apel pentru strângerea de donaţii pentru victimele cutremurului din Nepal şi a propus să ofere până la două milioane de dolari pentru completarea contribuţiilor care vor fi strânse de la internauţi, scrie FAP.