Cele mai citite
 


Dr. Andrei Nica (ANT): Niciodată nu am avut atâţia donatori în primele două luni ale anului
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 8 mar /Agerpres/ - Au fost consemnaţi, de la începutul anului, în România, 20 de donatori de organe şi ţesuturi, un număr foarte mare comparativ cu anii precedenţi, a declarat presei, marţi, la Târgu Mureş, dr. Andrei Nica, consilier în cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).
'La nivelul ţării, la ora actuală sunt aproximativ 20 de donatori reali, din care cei mai mulţi, şi-i felicit pe cei din Timişoara, care au dat 10. Pe Transilvania, sunt aproximativ 14 sau 15, iar restul sunt din Moldova şi partea de sud a ţării. Niciodată nu am avut noi, în primele două luni ale anului, atâţia donatori. Aveam cam maximum şapte donatori de organe şi ţesuturi', a arătat dr. Nica.
Potrivit reprezentantului Agenţiei Naţionale de Transplant faptul că în Timişoara s-a reuşit convingerea aparţinătorilor să fie de acord cu donarea de organe şi de ţesuturi şi s-a ajuns la 10 donatori este un record european.
'E o problemă umană: dacă vrei, poţi. Şi asta au demonstrat-o cei de la Timişoara. Acolo, şeful clinicii de Terapie Intensivă a demonstrat, cu întregul colectiv şi coordonatorul de transplant, că pot să facă şi 10 donatori într-o lună şi jumătate, cred că este un record european. Nu cred că mai există în Europa vreun centru care să doneze în prima lună şi jumătate 10 donatori', a subliniat dr. Andrei Nica.
Acesta a arătat că aparţinătorii celor aflaţi în moarte cerebrală trebuie să înţeleagă că pot ajuta foarte multă lume, atât copii, cât şi adulţi.
'Noi avem aici deja doi copii transplantaţi cardiac care trăiesc datorită acestor donări şi le mulţumim pe această cale familiilor care au fost de acord cu donarea', a conchis dr. Andrei Nica. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Dorel Săndesc: Spitalul Judeţean de la Timişoara, principalul furnizor de organe prelevate din ţară (interviu) Timişoara, 3 mar /Agerpres/ - Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie, Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Timişoara, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care spune că numărul record de prelevări de organe care se efectuează în acest...
Dr. Irinel Popescu: Rata de consimţământ al populaţiei pentru donarea de organe este aproape la nivelul UE Profesorul Irinel Popescu, şeful Institutului Clinic Fundeni, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în România rata de consimţământ al populaţiei pentru donarea de organe este aproape la nivelul Uniunii Europene, însă potenţialul nu este exploatat corespunzător în...
Dr. Victor Zota: România a înregistrat anual o creştere progresivă de 30% în domeniul transplantului Anul acesta au fost realizate transplanturi cu organe prelevate de la 23 de donatori aflaţi în moarte cerebrală, 2011 fiind cel mai bun an din punct de vedere al donatorilor, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Victor Zota, coordonator naţional pentru transplant.
Fiecare spital judeţean ar trebui să aibă un coordonator de transplant Activitatea de transplant de organe din România ar putea creşte semnificativ, astfel încât să se reducă discrepanţa dintre numărul pacienţilor aflaţi pe listele de aşteptare şi cei care ajung să facă un transplant, dacă în fiecare spital judeţean ar exista un coordonator de transplant, a fost concluzia...
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit a şasea operaţie de transplant de cord din acest an Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a reuşit, marţi noaptea, al şaselea transplant de cord de la începutul acestui an, fiind deocamdată singurul centru de profil din România care a făcut astfel de intervenţii în 2016.
Dr. Zota: România pe primul loc în Europa în acest an privind creşterea procentului de transplant România se află pe primul loc în Europa în acest an în ceea ce priveşte creşterea procentului de transplant, a precizat marţi dr. Victor Zota, coordonator naţional pentru transplant.