Cele mai citite
 


Plomba la microscop - o nouă metodă pentru protejarea dintelui
vineri, 8 martie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Stomatologie
 

Folosirea microscopului dentar în realizarea plombelor permite ca dintele să fie mult mai bine protejat, iar scoaterea nervului dentar să fie evitată, susţin medicii stomatologi.

Microscopul este folosit atât în tratamentele de canal, cât şi în tratamentele restaurative ale coroanei dentare, respectiv pentru realizarea obturaţiilor estetice - intervenţii cunoscute sub numele de plombe estetice.


''Microscopul dentar folosit în cadrul City Dent măreşte câmpul vizual cu până la 25 de ori, având ca element important lumina care se propagă prin lentile, astfel încât medicul stomatolog poate observa detalii din structura dintelui, pe care nu le putea vedea însă cu ochiul liber'', a explicat dr. Rodica Ghionea, medic stomatolog, director general în cadrul clinicii.


Specialiştii spun că plomba la microscop salvează nervul dintelui.


''Atunci când caria afectează o mare parte din dinte există posibilitatea ca ea să ajungă la nervul dintelui. În intenţia medicului de a înlătura ţesuturile alterate, se poate ajunge la camera pulpară şi de aici la scoaterea nervului. Avantajul intervenţiei la microscop este ca prin mărirea imaginii şi prin luminozitatea dată de acesta medicul are vizibilitatea necesară pentru a înlătura ţesutul alterat, fără a exista riscul de scoatere a nervului'', a precizat dr. Rodica Ghionea.


Durata unui astfel de tratament realizat la microscop este mai mare în comparaţie cu o intervenţie clasică, între una şi două ore în funcţie de gravitatea cariei dentare, însă metoda prezintă avantajul că se pot realiza mai multe obturaţii într-o singură şedinţă, rezultatele fiind excepţionale, mai ales în cazul dinţilor frontali.


''Un alt plus al realizării plombelor sub microscop este acela că, în timpul tratamentului, dinţii sunt foarte bine protejaţi şi izolaţi - cu ajutorul unui dispozitiv numit DICA. Costul unei astfel de intervenţii este de 50-100 de euro, însă rezultatele sunt spectaculoase, calitatea tratamentului dentar fiind clar îmbunătăţită'', a mai spus dr. Rodica Ghionea. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)Fetiţa unor romi şi-a recăpătat vederea graţie unei campanii umanitare din Italia Roma, 30 mar. - Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Irina Cornelia, o fetiţă de etnie romă din Galaţi în vârstă de un an a suferit patru intervenţii chirugicale la ambii ochi pentru corectarea unor probleme din naştere care nu îi permiteau să vadă. Medicii de la spitalul pediatric al Vaticanului...
Maramureş: Jandarmii, impliacţi într-o acţiune caritabilă pentru două fetiţe care necesită intervenţii chirurgicale Baia Mare, 18 mar /Agerpres/- Sublocotenentul Călin Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că instituţia se va implica în sprijinirea a două cazuri umanitare alături de alte entităţi din judeţ.
World Vision România susţine urgenţa îmbunătăţirii accesului la servicii medicale de calitate pentru categoriile vulnerabile La iniţiativa Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi şi a Comisiei pentru sănătate publică din Senat, Fundaţia World Vision România a organizat la Palatul Parlamentului conferinţa-dezbatere intitulată “Drepturile Pacienţilor - între teorie şi practică”, marcând astfel Ziua...
Mureş: Premieră chirurgicală de reconstrucţie ligamentară prin procedeul os-tendon-os Târgu Mureş, 8 mar /Agerpres/ - La Clinica de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, au avut loc, marţi, două intervenţii chirurgicale de reconstrucţie ligamentară prin procedeul os-tendon-os, utilizând allogrefe, în premieră pentru această regiune.
ANI: Directorul Şcolii de Sănătate Publică, Cristian Vlădescu, în conflict de interese penal Bucureşti, 17 mar /Agerpres / - Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Cristian Vlădescu, director general al şcolii Naţionale de sănătate publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul sanitar Bucureşti, fiind...
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.