Cele mai citite
 


CJ Brăila îşi propune ca Maternitatea să poată prelua şi pacienţi cu asigurări de sănătate private
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila, 8 mar /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Brăila îşi propune ca Spitalul de Obstetrică - Ginecologie să fie dotat la standarde occidentale, în aşa fel încât să poată prelua şi pacienţi cu asigurări de sănătate private, a declarat, marţi, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
''Aveţi sprijinul nostru de a face din spital unul comparabil cu condiţiile din privat. Trebuie să vă apropiaţi de condiţiile occidentale, pentru a-i primi şi pe cei care sunt asiguraţi în sistem privat. Lucrul acesta îl facem şi cu Spitalul Judeţean, pentru a putea prelua contracte de la firmele de asigurări. Condiţia este să aveţi dotările necesare, altfel nu vă autorizează nimeni. Este un lucru esenţial în ceea ce ne priveşte'', a declarat Stancu.
Preşedintele CJ a mai spus că intenţionează să înfiinţeze la Brăila, în viitorul apropiat, o casă de sănătate particulară şi să doteze spitalele în aşa fel încât aici să poată fi trataţi şi pacienţi cu asigurări de sănătate private.
''Am purtat deja discuţii despre înfiinţarea unei case de sănătate particulare. Spitalul Judeţean Brăila va fi unul dintre spitalele care vor opera şi pe cei care sunt asiguraţi în mediul privat, dar pentru aceasta trebuie să creăm un standard foarte înalt în spital, care să ne permită acest lucru. De aceea băgăm aproximativ 30 de milioane de euro în spitale, tocmai ca să creăm standardele necesare'', a declarat Stancu.
Tot pentru creşterea standardelor şi a încrederii populaţiei în personalul medical, Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila are, începând de luna trecută, o linie de telefonie gratuită, unde pacienţii îşi pot exprima nemulţumirile vizavi de modul în care sunt trataţi în această instituţie.
''Postul telefonic s-a instalat, s-au făcut probele, iar acum aşteptăm ca cei care sunt nemulţumiţi să formeze numărul respectiv şi să îşi spună problemele. Este un timp limitat în care oamenii pot spune ce i-a deranjat în relaţia cu spitalul, care doctori le-au cerut şpagă sau care i-au trimis să îşi cumpere medicamente. Prin asta urmărim să creăm o normalitate în Spitalul Judeţean'', a mai spus Stancu.
La Spitalul Judeţean de Urgenţe se mai are în vedere montarea unui sistem de camere de luat vederi, proiect care are drept scop descurajarea celor care încearcă să dea sau să ia şpagă în spital, după cum a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al instituţiei, dr. Mihail Iugulescu.
''Avem un proiect pentru monitorizarea camerelor de gardă şi a secţiilor cu camere de luat vederi, pentru a nu mai exista suspiciuni cu privire la şpaga primită sau nu de medici. În 6-7 luni, vom pune la punct informatizarea tuturor secţiilor', a declarat dr. Mihail Iugulescu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Brăila: Prin comasarea spitalelor, Guvernul ne bagă efectiv pumnul în gură Brăila, 8 mar /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu i se pare normal ca Guvernul să forţeze spitalele spre comasare, prin faptul că nu vor mai fi autorizate, dacă nu fac acest pas.
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
Brăila: Fondurile alocate lunar de CJAS pentru Maternitate au crescut cu 500.000 lei Fondurile alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila pentru Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie au crescut de la 800.000 de lei pe lună la 1,3 milioane lei, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: A fost inaugurat Ambulatoriul de la secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Ambulatoriul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, proiect în valoare de peste 2,7 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, a fost inaugurat miercuri, investiţia urmând să deservească 11.000 de pacienţi pe an.
Avocat din Brăila, fost consilier juridic la CAS, deferit justiţiei de DNA Bucureşti, 2 mar /Agerpres / - Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Carmen Cornelia Burghilă, avocat în cadrul Baroului Brăila şi fost consilier juridic la Casa de Asigurări de Sănătate Brăila, pentru trafic de influenţă...
Brăila: Comasarea spitalelor se face prin şantaj, afirmă preşedintele Comisiei de sănătate din Senat Senatorul PSD de Brăila, Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii utilizează ''şantajul'' pentru a pune în aplicare hotărârea privind comasarea spitalelor, deoarece condiţionează clasificarea spitalelor şi acordarea...