Cele mai citite
 


Victimele traficului de persoane vor beneficia de ajutor financiar din partea ONU
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 8 mar /Agerpres/ - Biroul ONU de combatere a drogului şi a criminalităţii organizate /ONUDC/ a anunţat marţi lansarea unui program de subvenţii pentru a ajuta victimele traficului de persoane, transmite AFP.
Programul se bazează pe o sumă de 720.000 de euro care au fost strânşi până acum prin intermediul Fondului de ajutor pentru victimele traficului de persoane, creat în noiembrie anul trecut, precizează ONUDC într-un comunicat publicat la sediul său din Viena.

Această sumă va fi repartizată în lunile care urmează între diferite organizaţii de ajutor direct pentru victimele traficului de fiinţe umane.

Potrivit cifrelor ONUDC, traficul de persoane, sub forma exploatării sexuale, a muncii sau cerşetoriei forţate, generează în fiecare an circa 32 de miliarde de dolari /23 miliarde de euro/ şi afectează 2.4 milioane de persoane, dintre care două treimi sunt femei sau copii.

În Europa, cifrele acestui trafic sunt încasări de 3 miliarde de dolari pe an şi 140.000 de victime.

'Fiinţe umane, la fel ca fiecare dintre noi, sunt vândute ca mărfuri. E timpul să ne reafirmăm poziţia împotriva acestei practici reprobabile şi să ne străduim să o combatem' - a subliniat directorul executiv al ONUDC, Iuri Fedotov. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O echipă de medici specialişti se va deplasa la Viena, pentru a observa situaţia poliţistului Codruţ Oprea Bucureşti, 7 mar /Agerpres/ - Secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), chestor de poliţie Ioan Dascălu, a dispus ca marţi, o echipă de medici specialişti ai Direcţiei Medicale a MAI să se deplaseze la Viena, la clinica...
Maramureş: Jandarmii, impliacţi într-o acţiune caritabilă pentru două fetiţe care necesită intervenţii chirurgicale Baia Mare, 18 mar /Agerpres/- Sublocotenentul Călin Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că instituţia se va implica în sprijinirea a două cazuri umanitare alături de alte entităţi din judeţ.
(Corespondenţă) Petru Luhan: Medicina personalizată ar putea deveni realitate în UE în cinci până la zece ani Bruxelles, 3 mar - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Reforma sistemelor de sănătate care va permite aplicarea conceptului de 'medicină personalizată' ar putea fi finalizată în Uniunea Europeană într-un termen de cinci până la zece ani, a declarat într-un interviu pentru AGERPRES eurodeputatul...
Producţia de droguri sintetice este în plină dezvoltare, avertizează ONU Viena, 2 mar /Agerpres/ - Producţia de droguri a căror structură moleculară este modificată pentru a eschiva legea, drogurile sintetice /designer drugs/, a atins proporţii îngrijorătoare, a avertizat agenţia OICS a Naţiunilor Unite în raportului său anual publicat miercuri şi citat de France Presse.
SUA - cea mai mare piaţă de cocaină din lume, cu aproximativ cinci milioane de consumatori Viena, 2 mar /Agerpres/ - Statele Unite continuă să fie principala piaţă de cocaină la nivel mondial, cu 4,8 milioane de consumatori, cu toate că numărul acestora a scăzut în ultimii ani, potrivit Adunării Internaţionale pentru Controlul Impozitării Stupefiantelor (JIFE), transmite miercuri EFE.
Mehedinţi: Măsuri de combatere a consumului substanţelor etnobotanice Drobeta Turnu Severin, 1 mar /Agerpres/ - Mai multe echipe mixte constituite prin ordin al prefectului judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, vor controla locurile vulnerabile la producerea şi comercializarea substanţelor etnobotanice.