Cele mai citite
 


Obama îi încurajează pe americani să îşi facă testul de depistare a SIDA
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Washington, 1 iulie /Agerpres/ - Preşedintele american Barack Obama i-a încurajat sâmbătă pe americani să facă testul de depistare a maladiei SIDA, pentru a împiedica transmiterea bolii, cu ocazia Zilei Naţionale pentru testarea HIV, informează AFP.

”Cer americanilor să preia controlul asupra sănătăţii lor, să îi protejeze pe cei care îi iubesc, să îşi facă testul HIV şi să facă eforturi pentru evitarea transmiterii sale”, a pledat Obama într-un comunicat.

Explicând că maladia poate afecta pe toată lumea, nu doar anumite minorităţi etnice şi sexuale, Obama a subliniat că la fiecare nouă minute şi jumătate o persoană se infectează cu virusul HIV în SUA, care numără în prezent 1,15 milioane de persoane contaminate, dintre care 230.000 ignoră acest fapt.

Preşedintele american a dezvăluit luna trecută un plan de luptă împotriva mai multor maladii, printre care SIDA, care urmează să beneficieze de 63 de miliarde de dolari în 6 ani, pe linia măsurilor luate de predecesorul său, George W. Bush. AGERPRES/(Ana-Raluca Bîgu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sora vitregă a lui Obama este implicată în lupta anti SIDA în Kenya Auma Obama, sora vitregă a preşedintelui american, a prezentat activităţile asociaţiei americane CARE în lupta împotriva SIDA în Kenya, marţi, la Viena, pe marginea Conferinţei internaţionale asupra SIDA.
Obama lansează un plan ce vizează reducerea cu un sfert a infectărilor cu HIV în SUA Preşedintele american Barack Obama a lansat marţi primul plan naţional de luptă împotriva SIDA, în vederea diminuării cu 25 la sută a numărului anual de infectări, informează AFP.
Seropozitivii sunt din nou bineveniţi în SUA Barack Obama a anunţat că va finaliza ordinul de ridicare a interdicţiei pentru seropozitivi de intrare pe teritoriul american, ordin în vigoare de 22 de ani, încheind astfel un proces început de George W. Bush. Libertatea lor de a călători este astfel reinstaurată, scrie Le Figaro.
Deschiderea celei de-a 19-a conferinţe internaţionale privind SIDA, la Washington Circa 25.000 de persoane participă, începând cu duminică, la Washington, la cea de-a 19-a conferinţă internaţională privind SIDA, a cărei temă principală este o nouă mobilizare pentru a pune capăt pandemiei, obiectiv considerat acum posibil, cu tratamentele existente, relatează AFP.
Administraţia Obama va creşte finanţarea pentru cercetările privind Alzheimer Administraţia preşedintelui american Barack Obama intenţionează să consacre peste o jumătate de miliard de dolari unor programe de cercetare privind boala Alzheimer, în speranţa de a reuşi să contracareze o afecţiune ce ameninţă să devină definitorie pentru generaţia 'baby-boom', acum pe cale de îmbătrânire...
Test SIDA pentru toată populaţia Franţei Paris, 6 oct /Agerpres/ - Toată populaţia Franţei, de vârste cuprinse între 15 şi 70 de ani, va putea să se testeze de SIDA de acum înainte, fără ca această măsură să fie obligatorie, potrivit planului anti-SIDA 2010-2014 elaborat de ministrul francez al sănătăţii, Roselyne Bachelot, dezvăluit miercuri...