Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Brăila: Prin comasarea spitalelor, Guvernul ne bagă efectiv pumnul în gură
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila, 8 mar /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu i se pare normal ca Guvernul să forţeze spitalele spre comasare, prin faptul că nu vor mai fi autorizate, dacă nu fac acest pas.
'Vom fi forţaţi să facem acele comasări. Nu ne putem autoriza ca să putem funcţiona ca spital de gradul doi, dacă nu avem cele două secţii de pneumoftiziologie şi de obstetrică ginecologie. Este o mare golăneală guvernamentală, prin care Guvernul ne bagă efectiv pumnul în gură, dar vom vedea ce vom face şi cum vom trece şi peste perioada asta. Nu cred că este o normalitate ca astăzi, aşa cum am declarat de mai multe ori, cele trei spitale să se unească', a declarat Stancu.
Comasarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie şi a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţe ar putea duce, prin dispariţia personalităţii juridice, la pierderi de şapte milioane de euro, bani obţinuţi din proiecte cu finanţare europeană, după cum susţin managerii celor două instituţii care urmează a fi comasate.
Spitalul de Obstetrică-Ginecologie derulează, printr-un program cu Ministerul Sănătăţii şi fonduri de la Banca Mondială, un proiect de reabilitare şi modernizare a instituţiei, în valoare de 6,5 milioane de euro, care are termen de finalizare anul 2013.
'Nu ştim ce se va întâmpla cu proiectul finanţat de Banca Mondială, după ce vom fi comasaţi, spitalul şi-ar pierde personalitatea juridică, pentru că noi suntem titularii. Proiectul este aproape licitat, există deja un câştigător, dar în aceste condiţii riscăm să pierdem aceşti bani', a declarat pentru AGERPRES managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Radu Duţu.
Şi Spitalul de Pneumoftiziologie se află în pericol de a returna finanţarea europeană pentru programele aflate în derulare şi de a pierde cofinanţarea cu care a contribuit Consiliul Judeţean Brăila la aceste proiecte, după cum a declarat managerul instituţiei spitaliceşti, Ştefan Sînpentru.
Proiectul are o valoare de 2, 9 milioane de lei şi vizează modernizarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila.
'Acum se află în derulare procedurile stabilite de lege pentru autorizarea funcţionării computerului tomograf achiziţionat de CJ prin programul cu finanţare europeană. După comasare, Spitalul de Pneumoftiziologie dispărând ca entitate juridică, sumele obţinute prin finanţarea europeană ar trebui returnate, iar cofinanţarea autorităţii locale s-ar pierde', a spus Ştefan Sînpentru.
Din cele 111 spitale care vor fi comasate la nivelul întregii ţări, două sunt din Brăila, respectiv Spitalul de Obstetrică-Ginecologie şi cel de Pneumoftiziologie, după cum a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Comasarea spitalelor ar putea duce la pierderi de 7 milioane de euro din finanţări europene Comasarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie şi a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţe din Brăila ar putea duce, prin dispariţia personalităţii juridice a celor două instituţii, la pierderi de 7 milioane de euro, bani obţinuţi din proiecte cu finanţare europeană, după cum susţin...
Brăila: Comasarea spitalelor se face prin şantaj, afirmă preşedintele Comisiei de sănătate din Senat Senatorul PSD de Brăila, Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii utilizează ''şantajul'' pentru a pune în aplicare hotărârea privind comasarea spitalelor, deoarece condiţionează clasificarea spitalelor şi acordarea...
Brăila: Comasarea spitalelor, simulată de Consiliul Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va face o simulare pe comasarea spitalelor propusă de Ministerul Sănătăţii, pentru a vedea care este diferenţa financiară care apare în urma aplicării acestei măsuri.
Brăila: Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie intră în reabilitare Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila intră în reabilitare şi modernizare începând de săptămâna viitoare, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
CJ Brăila îşi propune ca Maternitatea să poată prelua şi pacienţi cu asigurări de sănătate private Brăila, 8 mar /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Brăila îşi propune ca Spitalul de Obstetrică - Ginecologie să fie dotat la standarde occidentale, în aşa fel încât să poată prelua şi pacienţi cu asigurări de sănătate private, a declarat, marţi, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Secţiile de obstetrică şi neonatologie din Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, în reabilitare Ministerul Sănătăţii a semnat contractul cu consorţiul câştigător pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie din cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, astfel încât acestea să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi al normelor europene.