Cele mai citite
 


Cursuri pentru copii şi profesori, de promovare a unui stil de viaţă sănătos
marţi, 8 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 8 mar /Agerpres/ - Un număr de 600 de copii şi 1.000 de profesori şi angajaţi ai administraţiei publice locale din municipiul Bucureşti vor participa, timp de 20 de zile, la cursurile de promovare a unui stil de viaţă sănătos prin alimentaţie şi mişcare, anunţă marţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB).
Primele cursuri, la care vor participa 40 de copii cu vârsta cuprinsă între 10 - 14 ani, de la mai multe şcoli din Capitală, în cadrul parteneriatului cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi doar pe baza acordului părinţilor, sunt organizate miercuri la Golden Tulip Hotel.
La finalul acestora, organizatorii vor înmâna diplome, şorţul de bucătar şi vor fi prezentate materialele informative ale campaniei în cadrul căreia se înscrie evenimentul, '1-2-3 - Let's go! - Promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru copiii din Bucureşti', co-finanţată prin Programul Mecanismului Financiar EEA - Granturi EEA şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Potrivit DGASMB, campaniei de promovare a unui stil de viaţă sănătos pentru copiii din Bucureşti li se alătură şi cele cinci cantine de ajutor social ale municipalităţii Capitalei, ai căror beneficiari, în proporţie de 60% sunt copii cu vârsta între 6-18 ani.
Primul pas în schimbarea opticii nutriţionale la nivelul acestor servicii sociale a fost alcătuirea unui meniu corespunzător piramidei nutriţionale pentru zilele de miercuri şi joi, cu încadrarea în limita alocaţiei zilnice de hrană de 8 lei pe zi, mai precizează DGASMB. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru copii, în Parcul Tineretului 150 de copii din Bucureşti, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, au participat joi, în Parcul Tineretului, la un concurs de scriere - desen cu tema "Promovarea unui stil de viaţă sănătos prin alimentaţie şi educaţie fizică", eveniment organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii.
Proiect DGAS de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat joi la lansarea unui proiect destinat promovării unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor din Bucureşti, proiect iniţiat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS).
Promovarea unui stil de viaţă sănătos, prin sport şi mişcare Fundaţia PRAIS a lansat marţi Mişcarea naţională ''Şi eu trăiesc sănătos'' (SETS), care are ca obiective prevenirea obezităţii infantile la copiii cu vârstă până la 12 ani şi promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul familiilor, prin sport şi mişcare.
Cluj-Napoca, singurul oraş românesc inclus într-un important proiect al UE de promovare a unui stil de viaţă sănătos Primăria Cluj-Napoca va susţine până în vara anului viitor principalul proiect de comunicare privind adoptarea unui stil de viaţă sănătos aflat în derulare în Uniunea Europeană.
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...