Cele mai citite
 


Hidroterapia
miercuri, 9 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete
 

 

 
 
Hidroterapia este un termen generic folosit pentru tipurile de tratament care au la baza terapia cu apa, folosind jeturi de apa pentru masarea corpului. Ea include balneoterapia, terapia Iodine-Grine, tratamentele kneipp, dusul suedez, terapia thalasso si altele).

 

 

Mai pot fi incluse si baile Whirlpool, piscinele cu apa fierbinte romane, jacuzzi si baile minerale. Aceste tratamente folosesc proprietatile fizice ale apei, cum ar fi temperatura si presiunea, in scopuri terapeutice: pentru a stimula circulatia sangelui, pentru a favoriza eliminarea toxinelor si a trata anumitor boli, ca reumatismul, guta sau artrita.
 
Hidroterapia cu sare
 
Baile cu sare sunt deosebit de relaxante dar si bune pentru sanatate datorita proprietatilor terapeutice ale sarii in compozitia careia intra 37 de elemente chimice.
Ea stimuleaza metabolismul si circulatia sangelui astfel incat pielea este foarte bine fluidizata. Baile cu sare sunt recomandate in cazul eruptiilor cutanate, enedemilor si altor boli de piele. Inainte de a face o baie cu sare pielea trebuie sa fie bine curatata. Concentratia reomandata este 100 grame saruri cristalizate din Marea Moarta la 1 kilogram de sare. Baia nu trebuie sa depaseasca 30 de minute.
 
Baile cu saruri marine imbunatatesc elasticitatea pielii, elimina tensiunile musculare, trateaza afectiunile organelor aparatului digestiv si ale sistemului urinar, regleaza sistemului endocrin si tulburarile de metabolism. Baile cu sare sunt recomandate si in cazul insomniilor, problemelor cirulatorii si afectiunilor aparatului locomotor. De asemenea ele ajuta si la eliminarea celulitei.
Daca vrei sa te bucuri de baile cu sare marina acasa, ai nevoie de 100-150 grame sare marina, pe care trebuie sa o dizolvi in prealabil intr-un recipient si abia apoi sa o torni in apa din cada, incalzita la 35 de grade. Baia trebuie sa dureze intre 20-25 de minute, iar efectele se vor simti dupa 10 sedinte.
 
 
Articol preluat de pe www.desprespa.ro

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Terapia Cu Namol In antichitate, namolul era folosit pentru a trata reumatismul, infectiile vaginale, dar si acneea si alte probleme ale pielii. Folosirea namolului marin ca tratament este pentru noi un lucru obisnuit desi nu ne dam seama cat de benefic este acesta pentru sanatatea noastra. Principala proprietate...
Remedii naturiste ieftine si eficiente: Argila Algo Proprietatile benefice ale argilei sunt cunoscute si folosite inca din antichitate, cu rezultate de exceptie in diverse afectiuni. Avand un bogat continut de minerale naturale (Fe, Ca, Mg, Al, Si, Na, K, etc), virtutile argilei sunt probate de-a lungul timpului de mii si mii de oameni.
Remedii naturiste: condimentele si mirodeniile De secole, condimentele sunt utilizate nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studiile realizate pana in prezent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea...
Servirea Ceaiului Savori si sanatate intr-o ceasca de ceai Dupa apa, ceaiul este bautura cea mai consumata in intreaga lume. El este apreciat din cele mai vechi timpuri datorita efectului sau terapeutic, fiind utilizat atat intern cat si extern. Ambele utilizari ale ceaiului sunt aplicate in Spa-uri. Desi mai...
Vinul ca medicament În mod normal, atunci când spui vin te gândesti la struguri si la o licoare ce imbogateste un ospat imbelsugat. Dar vin nu inseamna numai atât. Exista zeci, poate chiar sute de retete de vin din alte fructe sau ierburi, cu un efect binefacator asupra celor cu afectiuni.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Păpădia La noi, floarea galbenă de păpădie o întâlneşti pe orice petec de pământ scăldat de soare. Frunzele sale verzi, cu un gust amărui, asemănătoare celor de rucola, cu care se înrudeşte, pot fi un ingredient important în salata de primăvară.