Cele mai citite
 


Americanii, mai bolnavi decât englezii /studiu/
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Washington, 9 mar /Agerpres/ - Proporţia americanilor care suferă de maladii cronice este mai ridicată decât cea a englezilor de aceeaşi vârstă, în pofida cheltuielilor pentru sănătate mai importante în SUA decât în Marea Britanie, dezvăluie un studiu apărut marţi în publicaţia americană Journal of Epidemiology şi citat de AFP.

 

Motivul acestei disparităţi între cele două ţări - apropiate din punct de vedere cultural şi împărtăşind o istorie îndelungată - rămâne în schimb un mister, subliniază autorii cercetării.

"O evaluare sistematică a diferenţelor în starea sănătăţii, pe grupe de vârstă şi tipuri de maladii, între cele două ţări furnizează contextul pentru a încerca să se înţeleagă motivele pentru care rezidenţii mai vârstnici în Marea Britanie au mai puţine probleme cronice de sănătate decât omologii lor din SUA", subliniază Melissa Martinson de la Universitatea Princeton (New Jersey, estul SUA), principalul autor al acestei comunicări.

Diagnosticul maladiilor cronice a fost realizat pe baza examinărilor medicale şi a rezultatelor analizelor de laborator.

Acestea sunt obezitatea, hipertensiunea, diabetul, colesterolul bun prea rar (HDL) şi cel prost /LGL/ prea ridicat, precum şi nivelul excesiv de proteină C-reactivă, care joacă un rol cheie în reacţiile inflamatorii ale organismului.

Cercetătorii au utilizat date medicale provenite din două anchete naţionale reprezentative care permit o comparare a stării sănătăţii americanilor şi englezilor de la naştere până la 80 de ani, concentrându-se asupra numărului stărilor cronice şi a marcatorilor maladiilor.

Diferenţele între cele două ţări sunt semnificative statistic pentru fiecare maladie cronică şi indicator al acestor maladii cu excepţia hipertensiunii arteriale, mai puţin frecventă în SUA decât în Anglia, subliniază cercetătorii.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Britanicii, printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi (studiu) Britanicii se numără printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi, în pofida a şase decenii de asistenţă medicală gratuită şi a amplelor campanii de sănătate publică, potrivit unui nou studiu, comandat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi apărut marţi online în publicaţia Lancet, preluată de AP.
'Epidemie' globală de diabet Alimentaţia şi stilul de viaţă joacă un rol esenţial în evitarea maladiilor cronice degenerative precum diabetul de tip 2, numit şi insulino-dependent, care survine mai ales la vârsta adultă. Se estimează că în 2025, răspândirea acestui tip de diabet se va dubla comparativ cu 10 ani în urmă, informează...
Unul din trei cazuri de Alzheimer poate fi prevenit (studiu) Unul din trei cazuri de Alzheimer la nivel mondial poate fi prevenit, principalii factori de risc pentru această maladie fiind lipsa de activitate fizică, fumatul, depresia şi nivelul scăzut de educaţie, potrivit unei cercetări efectuate de Universitatea Cambridge, publicate în The Lancet Neurology,...
Naşterea provocată ar putea creşte riscul de autism la copii (studiu) O naştere provocată sau accelerată ar putea creşte riscul ca nou născutul să dezvolte autism, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu publicat de Universităţile Michigan şi Duke din SUA şi care subliniază necesitatea de a se continua cercetările privind cauzele acestei maladii, informează marţi...
Obezitatea afectează 13 la sută din populaţia mondială adultă (studiu) Obezitatea aflată în plină expansiune la nivel mondial afectează în prezent aproape 650 de milioane de adulţi sau 13 la sută din populaţia mondială adultă, putând ajunge la 20 la sută până în anul 2025 dacă ritmul actual al răspândirii acestei epidemii continuă, potrivit unui studiu publicat vineri în...
Terapia genetică dă rezultate în tratarea bolii Parkinson (studiu) Londra, 17 mar /Agerpres/ - Tratarea bolii Parkinson prin terapia genetică a dat rezultate pentru prima dată, în cadrul studiilor clinice, susţin cercetătorii americani, potrivit BBC.