Cele mai citite
 


Spania: Ministerul Sănătăţii confirmă existenţa a doi pacienţi în stare gravă, infectaţi cu virusului noii gripe
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Madrid, 1 iulie /Agerpres/ - Minsterul spaniol al Sănătăţii a confirmat apariţia a două cazuri grave de gripă A în Catalonia şi Madrid, la un bărbat de 32 de ani şi o femeie însărcinată, la care boala se poate agrava, dată fiind asocierea cu alte patologii, informează postul public de radio.

Ministrul spaniol al sănătăţii, Trimindad Jimenez, a confirmat apariţia acestor cazuri grave, primele din cele peste 500 înregistrate în Spania.

Bărbatul de 32 de ani a fost spitalizat săptămâna trecută în Tarragona, iar în prezent se află în stare gravă la terapie intensivă, ca urmare a unei complicaţii a afecţiunii respiratorii de care suferea anterior.

Femeia însărcinată care a fost spitalizată la Madrid ca urmare a infectării cu virusul noii gripe are 19 ani, sarcina ei are 28 de săptămâni şi este astmatică. Pacienta a dezvoltat şi o pneumonie, drept pentru care a fost nevoie de internare cu respiraţie asistată.

Trinidad Jimenez a ţinut să precizeze că se află în contact permanent cu autorităţile din Catalonia, în vederea unei ”supravegheri epidemiologice foarte intense” în întreaga reţea de spitale din Spania, de vreme ce gripa se poate asocia cu alte patologii, şi putând apărea cazuri grave.

Ministrul spaniol a amintit că în toată lumea există 60.000 de persoane infectate cu virusului gripei, dintre care 263 au murit. În Spania, a precizat ea, se află 541 din cazurile de infectare - mai puţin de 1% din cazurile de gripă la nivel mondial.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Botoşani: Gripa porcină, confirmată la bărbatul de 54 de ani care a decedat marţi Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani confirmă că bărbatul de 54 de ani, care a decedat, marţi, în timp ce era transferat către o clinică din Iaşi, avea virusul grupei porcine.
Brăila: Cazuri grave de TBC la persoane venite din Spania şi Italia Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila are în evidenţe peste zece persoane care au contactat bacilul koch pe perioada cât au stat în Spania şi Italia, dezvoltând o formă mai severă a bolii TBC.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.
Suceava: Primul caz de gripă porcină confirmat în judeţ, la un bărbat de 55 ani În judeţul Suceava s-a înregistrat primul caz de gripă porcină din acest an, la un bărbat în vârstă de 55 de ani, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.